Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 20/09/2012


Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και ενέργεια για να μπορείτε να βρίσκετε λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται. Όπως και στην κουζίνα υπάρχουν λύσεις σε διάφορα θέματα που βρίσκεται μπροστά σας για να δούμε μερικά και τις λύσεις τους.
Η φέτα είναι πολύ αλμυρή
Ασε τη για 2-3 ώρες μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο με κρύο νερό και μετά στεγνώστε την καλά το περιττό αλάτι θα έχει απομακρυνθεί.
Το βούτυρο καίγεται στο τηγάνι
Μαζί με το βούτυρο ρίξε στο τηγάνι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Τα λουκάνικα ανοίγουν στο ψήσιμο
Για να μην ανοίξουν στο μπάρμπεκιου, αλευρωσέ τα. Το αλεύρι συγκρατεί την πέτσα στα λουκάνικα, ιδιαίτερα στα χωριάτικα, και τα κάνει πιο τραγανά.
Τα ξύλινα καλαμάκια καίγονται
Για να μην καούν αλλά και για να μην ξεφλουδίσουν μπορείς πριν τα χρησιμοποιήσεις να τα μουλιάσεις για περίπου μισή ώρα, μέσα σε νερό.
Τα καθαρισμένα καρότα μαυρίζουν
Για να το αποφύγεις, διατήρησέ τα μέσα σε νερό όπου έχετε διαλύσει λίγο ξίδι.
Το μέλι κολλάει στο κουτάλι
Πριν χρησιμοποιήσεις το κουτάλι, απλώς πέρασέ το από βραστό νερό.
Το ξύλο κοπής δεν καθαρίζει καλά
Τρίψε το με σόδα φαγητού, κατόπιν ξέπλυνέ το με άφθονο ζεστό νερό και τέλος στέγνωσέ το προσεκτικά με καθαρή πετσέτα.
Η κουζίνα μου μυρίζει άσχημα μετά το μαγείρεμα
Ρίξε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και βράσε μέσα σε αυτήν λίγη κανέλα με ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά.




Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας