Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/09/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Να έχετε μια καλή εβδομάδα, να περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε. Νομίζω ότι σας αρέσει πολύ να μαθαίνετε μυστικά για μαγειρική ας ασχοληθούμε σήμερα με το κρέας.
Για...το ψήσιμο του κρέατος!!
Ξέρατε ότι για να μη στεγνώσει το κρέας που ψήνουμε στο φούρνο πρέπει να το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο; Μόλις πλησιάσει η ώρα που θα έπρεπε να το βγάλουμε αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να σχηματίσει την όμορφη τραγανή κρούστα που επιθυμούμε.Για... να σώσετε το στεγνό κρέας
Ξέρατε ότι αν ψήσατε το κρέας σας στην κατσαρόλα περισσότερη ώρα και σας στέγνωσε μπορείτε να το περιχύσετε με μερικές κουταλιές γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος και να το αφήσετε να βράσει για λίγο σε μια κατσαρόλα που θα σκεπάσετε με το καπάκι της; Σε λίγα λεπτά το ρολό σας θα έχει όλους τους χυμούς και τα υγρά που χρειάζεται για να είναι νόστιμο και ζουμερό.
Μαρινάτα και πως να πετύχει....
Ξέρατε ότι το μοσχάρι, το χοιρινό αλλά και το κοτόπουλο πρέπει να μαριναριστούν από 4 -24 ώρες για να ρουφήξουν τη νοστιμιά της Μαρινάτας;
Μικρά μυστικά για..ωραία σουβλάκια!
Τα ξύλινα καλαμάκια που χρησιμοποιούμε στα σουβλάκια, δεν θα καούν και δεν θα ξεφλουδίσουν, αν τα βουτήξουμε για μισή ώρα σε νερό.
Όταν πρόκειται να ψήσετε σουβλάκια πρέπει να μουλιάσετε τα καλαμάκια σε νερό μισή ώρα τουλάχιστον πριν, για να μην καούν στο ψήσιμο. Αν χρησιμοποιείστε μεταλλικά σουβλάκια, αλείψτε τα με λάδι για να μην κολλήσει το κρέας πάνω τους.
Πώς δεν κολλά το κρέας στη σχάρα
Ξέρατε ότι, όταν πρόκειτε να ψήσουμε κρέας, ή ψάρι ή και κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου, πρέπει να το βγάλουμε μία ώρα πριν από το ψυγείο; Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα μας κολλήσει στην σχάρα, την οποία επίσης θα πρέπει να την έχουμε λαδώσει και θα πρέπει να είναι καυτή πριν βάλουμε αυτό που θα ψήσουμε.
Αφράτος κιμάς
Τα μπιφτέκια και οι κεφτέδες σας θα γίνουν πολύ αφράτα, αν προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ για κάθε κιλό μείγμα κιμά!
Ζουμερό ψητό κρέας
Αν τοποθετήσετε ένα πυρέξ γεμάτο με νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού για άρωμα, την ώρα που ψήνετε το κρέας ή το κοτόπουλό σας αυτά δεν θα ξεραθούν και θα διατηρήσουν ζουμερό το εσωτερικό τους, ενώ εξωτερικά θα έχουν μια υπέροχη μυρωδάτη πέτσα.
Μικρά μυστικά για...το ξεπάγωμα
Ξέρατε ότι όταν ξεπαγώνουμε κρέας κοτόπουλο ή ψάρι από την κατάψυξη δεν πρέπει να το βουτάμε ποτέ σε ζεστό νερό για να ξεπαγώσει; Όταν η παγωμένη ύλη έρθει σε επαφή με το ζεστό αναπτύσονται αμέσως βακτηρίδια και μικροοργανισμοί που σίγουρα δεν θέλουμε να βάλουμε στον οργανισμό μας. Γι' αυτό προγραμματίζουμε τα γεύματα μας για να υπάρχει χρόνος τα εδέσματα μας να ξεπαγώσουν φυσικά.

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266