Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 30/08/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Συγνώμη για χτες που δεν ήμασταν συνεπείς στην ανάρτησή μας αλλά έπρεπε να κάνουμε διαδικασίες αναβάθμισης της ιστοσελίδας μας. Όλα καλά και συνεχίζουμε.  Μιλώντας και απαντώντας σε πολλά μηνύματα σας μου είπατε ότι σας άρεσαν οι συμβουλές γύρω από την κουζίνα ας προσθέσουμε και σήμερα μερικές από αυτές.

Ρύζι 

Συμβουλές για ένα καλό πιάτο ρύζι... 
Αν αρπάξει το ρύζι σας: 
Παίρνετε το επάνω μέρος με ένα κουτάλι και συνεχίζετε το μαγείρεμα προσθέτοντας ζεστό νερό στην καινούρια κατσαρόλα. 
Για να εξαλείψετε τη μυρωδιά του καμένου, αφού μαγειρευτεί, βάζετε πάνω στο ρύζι 2 φέτες ψωμί. Σκεπάζετε το καπάκι για 10' και μετά τις αφαιρείτε. 
Για να κρατήσετε ζεστό το ρύζι χωρίς να λασπώσει: 
Σκεπάστε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας, διπλωμένο σε 3 στρώσεις και καπακώστε. Με αυτό τον τρόπο θα απορροφηθεί όλη η υγρασία από το χαρτί και όχι από το ρύζι. 
Πως ξαναζεσταίνουμε το ρύζι: 
Βάζετε το ρύζι σε αντικολλητικό σκεύος και προσθέτετε 3 κ.σ. νερό ή ζωμό για κάθε κούπα ρυζιού που θέλετε να ζεστάνετε. Αφήνετε σε σιγανή φωτιά σκεπασμένο για λίγο μέχρι να κάψει. Εναλλακτικά ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή συχνότητα για 2' περίπου. 
Μαγειρέψτε ρύζι στο φούρνο ενώ ψήνετε κάποιο άλλο φαγητό: 
Βάλτε το ρύζι με βραστό νερό ή ζωμό σε ταψί του φούρνου, σκεπάστε ερμητικά με αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, σύρτε ένα πιρούνι μέσα στο ρύζι για να απελευθερωθεί ο ατμός και να μη λασπώσει. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να είναι από 25' μέχρι 60', ανάλογα με την ποικιλία του ρυζιού και τη θερμοκρασία ψησίματος.