Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 28/08/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Όπως καταλαβαίνετε το φάγαμε το καλοκαίρι, πάμε για φθινόπωρο και αλλάζουνε όλα. Έχουμε άλλες σκέψεις, μας φεύγει η ανεμελιά του καλοκαιριού και προσαρμοζόμαστε στα καινούργια. Σχολεία ανοίγουν η παραλία παύει να είναι πρώτη σκέψη και η πλατεία σιγά σιγά αρχίζει και γεμίζει με κόσμο. Τι θα λέγατε λοιπόν να σας δώσω μερικές συμβουλές για την κουζίνα μας.
ΝΤΟΜΑΤΑ
Για να τις ξεφλουδίσετε εύκολα, χαράξτε ένα σταυρό στην βάση της ντομάτας, βουτήξτε τις για 3 λεπτά σε ζεστό ή βραστό νερό και μετά κατευθείαν σε κρύο νερό. 
Για να κάνετε σάλτσα ντομάτας, θα πρέπει να αφαιρέσετε τους σπόρους γιατί συνήθως έχουν πικρή γεύση και συχνά προκαλούν δυσπεψία. 
Εάν τις αγοράσετε άγουρες, τυλίξτε τις σε χαρτί και αποθηκεύστε σε δροσερό και φωτεινό μέρος για περίπου 4–5 μέρες ή μέχρι να ωριμάσουν.
Διατηρούνται καλύτερα εάν τις τοποθετήσετε με το μίσχο να βλέπει προς τα κάτω.
Για μια σάλτσα, 1 κούπα κονσερβοποιημένα ντοματάκια αντιστοιχεί σε περίπου 1 ½ κούπα φρέσκιας, αποφλοιωμένης και χωρίς σπόρια ντομάτας. 
ΛΑΧΑΝΟ
Το λευκό λάχανο που έχει παραμείνει για πολύ καιρό στο ψυγείο και δεν είναι πια σφικτό, βράστε το με αλάτι. 
Για να αποφύγετε τις μυρωδιές στο σπίτι όταν βράζετε λάχανο, τοποθετήστε μια φέτα ψωμιού στην κατσαρόλα ή σκόρδο και ξίδι. 
Διατηρήστε το κομμένο λάχανο στο ψυγείο τυλιγμένο σε διαφανή μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για μία εβδομάδα
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266