Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/08/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία και πάμε για ένα υπέροχο τριήμερο. Θάλασσα, βουνό, καταρράκτες και ποτάμια μας περιμένουν για μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Δοκιμάστε ότι ταιριάζει στα γούστα σας αυτή η πόλη τα προσφέρει όλα. Όπως και στο φαγητό και στη διασκέδαση νομίζω ότι η ποιότητα είναι σε υψηλό επίπεδο γιατί έχουμε την τύχη να είμαστε στο πιο εύφορο κάμπο. Κουβεντιάζοντας με αρκετούς φίλους του blog μας με ρώτησαν για διάφορους όρους μαγειρικής και γύρω από αυτήν που τις ακούν αλλά δεν ξέρουν τι είναι από σήμερα και τις υπόλοιπες ημέρες θα εξηγήσουμε ορισμένους όρους της κουζίνας το γλωσσάρι που λέμε.
Ale
Είδος μπύρας υψηλής ζύμωσης. Κατάγεται κυρίως απο την Αγγλία. Το είδος αυτό αναφέρεται στη μπίρα που παράγεται με χρήση του ζυμομύκητα saccharomyces cerevisiae. Στα ελληνικά αποκαλείται και αφροζύμωτη μπίρα ή μπίρα αφροζύμης, διότι η συγκεκριμένη μαγιά, κατά τη διάρκεια της ζύμωσης ανέρχεται στην επιφάνεια του μούστου. Αυτό το είδος μπίρας, υφίσταται ζύμωση σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες 15-23°C ενώ η μεταζύμωση διαρκεί συνήθως μικρό χρονικό διάστημα. Υποκατηγορία των αφροζύμωτων αποτελούν και οι σταρένιες μπίρες ή Weiss. 
Anchoiade
Είδος σάλτσας με βάση την αντζούγια, μόνο που περιέχει σκόρδο και ελαιόλαδο.
Bain-marie
εάν μπορέσετε να αγοράσετε Bain-marie για να´σας κάνει την συκγκεκριμένη δουλειά είναι πολύ καλο ,αλλιώς μια κατσαρόλα με νερό και ένα mpol από πάνω,όπου και εκεί μέσα λιώνουμε σοκολάτα ,egg base για γλυκα . όταν χρησιμοποιείτε bain-marie το mpol δεν ακουμπάει το νερό
Beure maniere
Βούτυρο και αλεύρι σε ίση ποσότητα σε μια ομοιογενή μάζα που χρησιμοποιείται για να δένει σούπες και σάλτσες. 
Black pudding

(boudin noir, Blutwurst) Xοιρινό λουκάνικο φτιαγμένο με το αίμα του. Blanch Είναι αυτό που κάνουμε για να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες.
Δηλ τις βράζουμε για 1 λεπτό και μετά τις βάζουμε κατευθείαν σε νερό με παγάκια ή παγωμένο νερό για να την ξεφλουδίσουμε 
Boiling
Βράσιμο. Μέθοδος μαγειρέματος μέσα σε νερό ή ζωμό.
Boudins
Eίδος λουκάνικου με αρκετά καρυκεύματα, χοιρινό, χοιρινό συκώτι και ρύζι τυπικό έδεσμα της Creole κουζίνας της Λουιζιάνα 
Bouquet garni
Μικρό μπουκετάκι που αποτελείται από δάφνη μερικά κλαδάκια μαϊντανού μερικά κλαδιά θυμαριού και με ένα φίλο σέλερι το δένομαι. Είναι τέλειο αρωματικό για σούπες, ζωμούς και για φαγητά κατσαρόλας .
Brunoise
Όρος που χρησιμοποιείται για το κόψιμο των λαχανικών, τυριού, ζαμπόν κτλ. σε πολύ μικρούς κύβους (1.2 cm) για γαρνιτούρα.

 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας