Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 02/08/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Μία πολύ συχνή ερώτηση που μου κάνουν τελευταία είναι ποιες τροφές θα ήθελα να έχω σε μεγάλη ποσότητα αν βρισκόμουν σε κατάσταση επιβίωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα αν ήμουν σε ένα ερημικό νησί για ένα χρόνο ή για κάποιον κακό λόγο έπρεπε να μείνω αποκλεισμένος σπίτι. Μάλλον αυτή η ερώτηση αυτή είναι δημοφιλής επειδή η παγκόσμια οικονομία και γεωπολιτική σταθερότητα κρέμεται σε μία κλωστή, στην Ελλάδα φοβόμαστε όσα είδαμε να συμβαίνουν πριν από 10 χρόνια στην Αργεντινή και επειδή συνεχώς συμβαίνουν πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Αν λοιπόν μπορούσα να επιλέξω  τρόφιμα, αυτά θα ήταν τα παρακάτω:

1. Νερό
Αν και το νερό δεν θεωρείται από πολλούς τρόφιμο, είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.  
2. Ολόκληρο Σιτάρι Το ολόκληρο σιτάρι είναι μία υπερτροφή που από μόνη της μπορεί να σε θρέψει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.  
3. Όσπρια Όλα τα όσπρια είναι εξαιρετικές τροφές Μαγειρικής Οικονομίας και Επιβίωσης επειδή είναι θρεπτικά και διατηρούνται για πολύ καιρό. 
4. Ελαιόλαδο Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι το χρυσάφι της Μεσογειακής διατροφής. Το θεωρώ ως το καλύτερο έλαιο που υπάρχει στον κόσμο. Αν φυλαχτεί καλά διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτελεί μία εξαιρετική πηγή ενέργειας που μπορεί να καλύψει σημαντικό μέρος των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια.  
5. Ω3 λιπαρά οξέα Τα ω3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Είναι συνεπώς απαράιτητο να φροντίσω να έχω μία καλή πηγή Ω3. Μία επιλογή θα ήταν κονσέρβες λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλες και σκουμπρί. 
6. Μέλι Το μέλι είναι η ιδανική γλυκαντική ουσία σε περίπτωση ανάγκης. Μας προσφέρει άμεση ενέργεια.Αυτά είναι λοιπόν τα πράγματα που θα ήθελα να έχω σε μεγάλη ποσότητα αν χρειαζόταν να ζήσω αποκλεισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να φτάσουμε στο σημείο αυτό.
Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Μύδια σπαγγέτι
Μοσχάρι ραγού
ΛΑΔΕΡΑ
Βεργάδι στη γάστρα
Μπάμιες
Ψαρονέφρι γεμιστό
Μελιτζάνες φούρνου
 Κεφτεδες με σάλτσα  
Γεμιστά                 
ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια κρασάτα
Τυρόπιτα
ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Μπαρμπούνια Κορωνέικα
Σκορδαλιά
Σαρδέλα
Φάβα
Γαύρος
Τυροκαφτερή
Θράψαλα                       
Τζατζίκι
 Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας