Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/08/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Καλό μήνα να έχουμε να τον περάσουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Είναι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και επιβάλλεται να είμαστε λίγο πιο ανέμελοι και πιο κεφάτοι.Ένα μεγάλο μέρος της κουζίνας μας αποτελείται από μπαχαρικά ας μάθουμε κάτι και για αυτά.  Τα μπαχαρικά είναι αρκετά ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου, ωστόσο αν δεν τα υποθηκεύσουμε σωστά χάνουν τη γεύση και το άρωμά τους.  Για να διατηρήσουμε αναλλοίωτα καλό είναι να τα τοποθετήσουμε μέσα σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς και να τα φυλάξουμε σε περιβάλλον μακριά από τον ήλιο και την υγρασία. 
Πότε πρέπει να προσθέτουμε τα μπαχαρικά κατά το μαγείρεμα; Στην αρχή ή στο τέλος; 
Σε φαγητά που έχουν μεγάλη διάρκεια μαγειρέματος καλό είναι να προσθέτουμε τα βότανα και τα μπαχαρικά μία ώρα ή και λιγότερο πριν το σερβίρισμα. Αν τα μπαχαρικά μαγειρευτούν για πολύ ώρα μπορεί να δώσουν υπερβολικά βαρύ άρωμα στο φαγητό 
Ποια μπαχαρικά δίνουν πιο έντονη γεύση; 
Τα μπαχαρικά σε σκόνη δίνουν σαφώς πιο έντονη και πλούσια γεύση σε σχέση με αυτά στην αρχική τους μορφή. Βέβαια, αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου! Όσα περισσότερα μπαχαρικά χρησιμοποιούμε τόσο πιο γευστικό είναι το αποτέλεσμα;

Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε περισσότερα από 3 μπαχαρικά σε κάθε συνταγή εκτός κι αν πρόκειται για κάποια αρκετά ιδιαίτερη συνταγή. Ο συνδυασμός περισσότερων μπαχαρικών μπορεί να κάνει το φαγητό αρκετά βαρύ ή πικάντικο και να δημιουργήσει βαρυστομαχιά.

Υπάρχουν κατάλληλα μπαχαρικά για κάθε σάλτσα;

Για τις κόκκινες σάλτσες προτιμότερο είναι ένα μείγμα πιπεριών, κανέλα, πιπερόριζα, μπούκοβο καυτερό ή γλυκό αλλά και πάπρικα καπνιστή. Υπάρχει επίσης και η επιλογή ενίς έτοιμου μείγματος για κόκκινες σάλτσες που έχουμε δημιουργήσει με τον μυστικό μας συνδυασμό μπαχαρικών.
Για γλυκόξινες σάλτσες το ειδικότερο μπαχαρικό κατά τη γνώμη μας είναι το σουμάκ.
Πολύ ωραία ιδέα επίσης για σάλτσα διαίτης είναι η μουστάρδα σε σκόνη αναμεμειγμένη με λίγο λαδάκι πιπέρι μαύρο και σκόρδο.

Στου Κώστα

ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΈΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Παστίτσιο
Σερμπετ
Φακές
Κατσίκι λεμονάτο κατσαρόλας
ΛΑΔΕΡΑ
Ψαρονέφρι γεμιστό
Φασολάκια
Κεφτέδες με σάλτσα                  
Κορφάδες με πηχιάρικα

Γεμιστά       
ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια κρασάτα
Τυρόπιτα
ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Βακαλάοι
Σκορδαλιά
Σαρδέλα
Φάβα
Γαύρος
Τυροκαφτερή
Θράψαλα                       
Τζατζίκι

 Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας