Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 12-4-2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Μ. Πέμπτη η σημερινή μέρα είναι ημέρα καθαρισμού. Μπορεί όμως, να έχουμε αποτελέσματα αν η δική θέση απέναντι στο θέλημα του Θεού είναι αρνητική; Αναμφισβήτητα όχι. Η κάθαρση αρχίζει από εμάς τους ίδιους. Μέσα από τη καρδιά μας! Αν δε ζητήσουμε από τον Κύριο να μας καθαρίσει, μάταια όλα. Εάν το ’γιο Πνεύμα δε μας γεμίζει και δε μας οδηγεί η κάθε προσπάθεια θα είναι μάταιη. Είναι καιρός να αφήσουμε το Πνεύμα του Θεού να κυριαρχήσει μέσα μας και να μας ελέγξει. Είναι καιρός να ζητήσουμε από τον Θεό να φέρει θαυμαστά αποτελέσματα στη ζωή μας. Ας το κάνουμε σήμερα. Η συνέχεια τώρα για τις καλές τροφές και ειδικά τώρα με την νηστεία.  

 Μήλα 
Το «αμαρτωλό» φρούτο που αποτέλεσε την αιτία για το διωγμό των πρωτόπλαστων από τον παράδεισο, κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι. Παραφράζοντας την λαϊκή ρήση, μπορούμε να πούμε πως «Ένα μήλο την ημέρα» κάνει πέρα: την χοληστερίνη, την πίεση, την υπεργλυκαιμία, τις καρδιοπάθειες, την όρεξη, τον καρκίνο και τους ιούς. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (3-5 γραμμάρια μαζί με την φλούδα), βιταμίνες (C), αντιοξειδωτικά και μέταλλα πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Θερμιδικά αποδίδει 65 θερμίδες ανά τεμάχιο, ενώ αποτελείται από νερό σε ποσοστό 84 τοις εκατό. Πολλαπλά είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μήλων, καθώς παρέχουν αντιγηραντική, αγχολυτική, ηρεμιστική και αντιπυρετική προστασία. Τέλος, είναι εύκολα στην... μεταφορά και μπορούν να καταναλωθούν ανά πάσα στιγμή. Θέλετε και άλλα; 
 ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ
Εντάξει είναι ξινό. Αρκετά. Αλλά τι σημασία έχει; Η κατανάλωση grapefruit πριν από κάθε γεύμα, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις θερμίδες του ίδιου του γεύματος, εξαιτίας της ιδιότητάς του να ελαττώνει την ποσότητα ζαχάρου στο αίμα και επομένως να μας κάνει να νιώθουμε χορτασμένοι. Δρα ενάντια στην αρτηριοσκλήρυνση, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή ιδιότητα και λιποδιαλυτική δράση. 
Ντομάτες 
Περιέχουν σημαντικά ποσά βιταμίνης C και φυλλικού οξέος και αποτελούν σημαντική πηγή μιας κόκκινης χρωστικής ουσίας αποκαλούμενης λυκοπένιο, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενδέχεται να έχει αντικαρκινογόνο δράση. Υψηλότερα επίπεδα λυκοπενίου στο πλάσμα συνδέονται με μειωμένη εμφάνιση μερικών τύπων καρκίνου, ειδικά καρκίνου του προστάτη. Έρευνες μάλιστα έδειξαν ότι οι άντρες που τρώνε ντομάτες σε οποιαδήποτε μορφή (σούπα, χυμό, πουρέ) δέκα ή παραπάνω φορές την εβδομάδα, έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.