Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/03/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Ημέρα λαϊκής αγοράς σήμερα και η πληθώρα και η ποιότητα των προϊόντων σε έκανε να θέλεις να πάρεις όλους τους πάγκους. Ευλογημένη εποχή η άνοιξη όλα ανθίζουν, όλα έχουν γεύση, ακόμα και τα πρόσωπα των ανθρώπων τα βλέπεις πιο φωτεινά και λαμπερά. Λίγες συμβουλές για την αγορά φρούτων και λαχανικών. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά περιέχουν περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τα αντίστοιχα κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα. Τα κονσερβοποιημένα λαχανικά συνήθως περιέχουν σημαντική ποσότητα αλατιού και ζάχαρης, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην υγεία μακροπρόθεσμα.
Όταν επιλέγουμε φρέσκα λαχανικά, προτιμάμε τα μικρότερα και τα λιγότερα ώριμα καθώς είναι συνήθως πιο νόστιμα και περιέχουν περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τα μεγάλα και πολύ ώριμα. Γενικά, όσο πιο σκούρο είναι το λαχανικό, τόσο πιο θρεπτικό είναι, γι’ αυτό επιλέγουμε σκούρα πορτοκαλί καρότα και σκούρα λαχανικά με πράσινα φύλλα. 
Κοιτάζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μήπως είναι χτυπημένα ή έχουν αλλοιωμένο χρώμα. Ελέγξτε πόσο φρέσκα και ώριμα είναι. Αν έχουμε την δυνατότητα επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας, τα οποία περιέχουν λιγότερα και σε πολλές περιπτώσεις, καθόλου χημικά και φυτοφάρμακα.