Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 13/03/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Μία σχετική δροσούλα σήμερα, αλλά όπως έλεγαν και οι παλιοί Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης. Βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα της σαρακοστής και έχουμε προσαρμόσει πολλά από το μενού μας στα νηστίσιμα, πολλά από αυτά είναι τα θαλασσινά (σουπιές, χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδα) και άλλα είναι τα λαδερά. 
Κεφαλόποδα (χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα, κλπ)
Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα. 
Για τα νωπά ως καταναλωτές πρέπει να προσέχουμε:
  • Την οσμή η οποία πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
  •   Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
  •   Τα πλοκάμια - βεντούζες να είναι ανθεκτικά στο τράβηγμα.
  •   Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
  •   Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.
Γενικά, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι το ροζ χρώμα της επιφάνειας της σάρκας είναι η συχνότερη εμφανής αλλοίωση. Τα μπαγιάτικα μυρίζουν δυσάρεστα και με ελαφρό τράβηγμα τα πλοκάμια κόβονται εύκολα.
Για τα κατεψυγμένα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά πωλούνται συσκευασμένα χωρίς παραμορφώσεις του περιεχομένου και με ένα απαλό στρώμα πάγου επάνω τους (επίπαγος). Όταν γίνεται η απόψυξη το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή των νωπών.


Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266