Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 07/03/2012

Καλημέρα καλή δύναμη. Πάμε δυνατά με χαμόγελο, και τσαμπουκά να περάσουμε μια ευχάριστη ημέρα. Ημέρα λαϊκής αγοράς σήμερα και πλούσια τα προϊόντα στην λαϊκή. Ξεκινήσαμε από τα ψαράδικα με πάγκους γεμάτους από καλαμάρια, γαρίδες, κουτσομούρα, γαύρος χταπόδια και άλλα πολλά καλά ψάρια. Συνεχίσαμε στα κρέατα με τα γάλακτος κατσίκια να έχουν την τιμητική τους στα τσιγκέλια, μοσχάρι, χοιρινό, κοκόρια και άλλα κρέατα. Προχωρώντας μπήκαμε και στην μαναβική το μάτι μας χόρτασε από διάφορα είδη όπως χόρτα άγρια η σπαρτά , σπανάκι, σέλινο, λάχανα,ντομάτα, πιπέρια, φρούτα και ότι τραβάει η ψυχή σου όλα να είναι εκεί στους πάγκους και να σας περιμένουν. Είναι απόλαυση να ψωνίζεις στην λαϊκή αγορά της Καλαμάτας, και πραγματικά βρίσκεις και καλά προϊόντα και φθηνά. Ας πάρουμε από σήμερα μια αρχή τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε διάφορα προϊόντα.
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Οι αγκινάρες είναι «πλούσιες» τροφές σε φώσφορο - ( το ίδιο με το δαμάσκηνο).
Έχουν διπλάσιο ασβέστιο από το ανθρώπινο μητρικό γάλα και έχουν πολύ σίδηρο και ίνες.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ: Όταν αγοράζουμε αγκινάρες πρέπει να προσέχουμε το κοτσάνι τους να λυγίζει και να κάμπτεται χωρίς μεγάλη αντίσταση. Επίσης, πρέπει να τις πλένουμε πολύ καλά. Στο μαγείρεμα πρέπει να τις αλείφουμε με αλάτι και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι θα «χαλάσει» το χρώμα τους, αλλά ότι το μαύρισμα ενός τροφίμου δείχνει πως οξειδώνεται και, κατά συνέπεια, όταν το φάμε, δε θα προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία στα κύτταρα μας .
 ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Μ'αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά σκάει στα γέλια.¨Ασε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ.