Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 05/03/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Καλή εβδομάδα να έχουμε με αγάπη και χαμόγελο. Για να δούμε το πρόγραμμα της εβδομάδος τι καλό θα έχει, φυσικά πρώτο μέλημα τα νηστίσιμα και έπειτα όλα τα άλλα. Η νηστεία κάνει καλό τόσο στην υγεία μας, όσο και στην κάθαρση της ψυχής μας. Παρά το γεγονός ότι σε μία νηστεία δεν τρώμε κρέας, γάλα και τα παράγωγά τους: Γιαούρτι, αβγά, υπάρχουν πολλά νηστίσιμα φαγητά. Τα νηστισιμα φαγητα είναι ιδιαίτερα υγιεινά και συνήθως ελαφριά. Επίσης τα νηστίσιμα φαγητά είναι νόστιμα. Όλα τα λαδερα είναι και νηστίσιμα, τα φασολάκια, οι μπάμιες, ο αρακάς, το ιμάμ και το μπριάμ. Όλα αυτά τα φαγητά βασίζονται σε αγνά υλικά, όπως είναι τα λαχανικά και το ελαιόλαδο.
Τα όσπρια είναι νηστίσιμα, υγιεινά και πολύ νόστιμα. Τα φασόλια, τα ρεβύθια και οι φακές είναι κάποιες ιδέες. Επιπλέον το σπανακόρυζο, το πρασόρυζο είναι ελαφρυά και νηστίσιμα φαγητά. Τα μακαρόνια αλλά και τα ζυμαρικά γενικότερα είναι από τα φαγητά που καταναλώνονται στις νηστείες. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με κόκκινες σάλτσες, είτε καυτερές, είτε πικάντικες. Επίσης μπορείτε να τα μαγειρέψετε με κόκκινη σάλτσα, ελιές και πιπεριές.
Τα οστρακοειδή είναι νηστίσιμα και ιδιαίτερα νόστιμα. Οι γαρίδες, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα κυδώνια και οι καραβίδες συνδυάζονται απόλυτα με μακαρόνια ή ρύζι. Μία αστακομακαρονάδα είναι νηστίσιμη αλλά ακριβότερη από τα άλλα οστρακοειδή. Τα σαλιγκάρια με καυτερή πιπεριά και τα μανιτάρια αποτελούν δύο ακόμη νηστισιμα φαγητα, νόστιμα αλλά και υγιεινά. Τα μανιτάρια μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο φούρνο μαζί με χρωματιστές πιπεριές, κρεμμυδάκι, φρέσκια ντοματούλα και σκορδάκι.
Τέλος οι σαλάτες δεν είναι φαγητό αλλά είναι εξίσου περιεκτικές σε θερμίδες και μας δίνουν ενέργεια και βιταμίνες. Εάν έχετε διάθεση να μαγειρέψετε, μία ιδέα νηστίσιμων φαγητών είναι οι κολοκυθοκεφτέδες και οι κεφτέδες από όσπρια.
Η νηστεία αποτελεί μία περίοδο που μπορούμε να φτάσουμε πιο κοντά στην αυτογνωσία και αξίζει να αποτοξινωθούμε από το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και από τον "κακό μας" εαυτό.
ΚΡΕΑΣ
Κρασάτο χοιρινό
Κεφτέδες σχάρας
Ψαρονέφρι γεμιστό
Αλά κρεμ  φιλέτο κοτόπουλο
ΛΑΔΕΡΑ
Γεμιστά
Τσίμουλες
Γίγαντες
Μανιτάρια κρασάτα
ΨΑΡΙΑ
Καλαμάρι
Κουτσομούρα
Μπακαλιάρος
Μαυρομούσμουλο

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΕΙΠΑΝ
«Τα σύννεφα πολλές φορές σκοτίζουν τον ήλιο και τα πάθη τη λογική.»
Πλούταρχος