Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 14/02/2012

Καλημέρα καλή δύναμη. Γιορτή της καψούρας σήμερα και βλέπω αγορές για να εκφράσουμε την αγάπη μας στον άλλον. Λάθος μεγάλο, κάθε μέρα πρέπει να το κάνουμε, να αγαπάμε τον διπλανό μας και όλο τον κόσμο. Δεν μας μένουν πολλά ακόμη κάθε ημέρα στερούμαστε και κάτι τουλάχιστον μην μας στερήσουν την αγάπη για όλους μας. Πάντως η αγάπη περνάει από το στομάχι και εάν σκεφτήκατε για ένα δείπνο σε εμάς τα ποτά δωρεάν αυτό είναι σαν αγάπη από εμάς για εσάς. Ιδέες τώρα πως να κάνετε εσείς ένα ρομαντικό δείπνο θα σας προτείνω μερικές.Διάλεξε τι θα φτιάξεις
Είναι καλό να βάλεις όλη τη τέχνη μαγειρικής που διαθέτεις για να φτιάξεις κάτι πρωτότυπο. Μην ξεχάσεις το κρασί! Αν βέβαια δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, μην αγχώνεσαι. Πάρε κάτι καλό από έξω και ζέστανε το. Η ουσία ενός ρομαντικού δείπνου δεν εξαντλείται στο φαγητό… Φρόντισε τα φαγητά να είναι έτοιμα την κατάλληλη ώρα.
Τι να φορέσεις
Προσπάθησε να εντυπωσιάσεις. Δώσε έναν πιο επίσημο τόνο στη βραδιά, φορώντας κάτι καλό, σαν να επρόκειτο να βγείτε σε ένα εστιατόριο. Είναι αυτονόητο ότι θα έχεις φτιάξει τα μαλλιά σου και θα έχεις βάλει τα παπούτσια σου και το άρωμα σου.
Προετοίμασε το τραπέζι.
Δεν θα πρέπει να τρέχεις τελευταία στιγμή. Το τραπέζι πρέπει να είναι έτοιμο τη στιγμή που θα μπαίνει ο σύντροφος σου. Στρώσε το τραπέζι με ένα ωραίο τραπεζομάντιλο, τοποθέτησε τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και όλα τα υπόλοιπα στην κατάλληλη θέση, ώστε το τραπέζι να χρειάζεται μόνο σερβίρισμα τη στιγμή που θα μπει ο σύντροφος σου.
Σχεδιάζοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα
Σε αυτό το μέρος βρίσκεται η ουσία ενός ρομαντικού δείπνου. Ρομαντικός είναι ο χώρος που θα ανεβάσει την ερωτική σας διάθεση στα ύψη.
Καθάρισε και συμμάζεψε
Δεν νοείται ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα βρώμικό ή ακατάστατο μέρος. Τα πάντα στο χώρο πρέπει να λάμπουν, ιδίως γύρω από το τραπέζι.
Δημιούργησε τον κατάλληλο φωτισμό
Τα φώτα σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα πρέπει να μην είναι έντονα. Διάλεξε χαμηλό και απαλό φωτισμό ίσως από ένα φωτιστικό. Αν δεν διαθέτεις φωτιστικό υπάρχει και η λύση των κεριών που θα τα προμηθευτείς ούτως ή άλλως για να φτιάξεις ατμόσφαιρα.
Αρωμάτισε το χώρο
Διάλεξε απαλά και ερωτικά αρώματα χώρου. Μην κάνεις υπερβολές και μετά αναγκαστείς να ανοίξεις το παράθυρο!
Μην ξεχάσεις τα κεριά
Τα κεριά χαρίζουν ένα πολύ ερωτικό τόνο στην ατμόσφαιρα. Το καλύτερο είναι να έχεις πάνω στο τραπέζι ένα ή δύο κηροπήγια και να απλώσεις διάφορα κεριά στο χώρο. Τα κεριά δημιουργούν μία πολύ καλή αντανάκλαση πάνω στα δέρματα που θα σας διεγείρει ! Επίσης , δείχνουν ένα πολύ ρομαντικό χαρακτήρα.
Βάλε ερωτική μουσική
Η εύκολη λύση είναι να βάλεις έναν ερωτικό σταθμό, αν και δεν είναι ότι καλύτερο. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου CD με ερωτικά τραγούδια.
Κλείσε ή απομάκρυνε κάθε τι που μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή
Απόφυγε κάθε τι μπορεί να σας διακόψει από το ρομαντικό δείπνο: Κλείσε την τηλεόραση και το τηλέφωνο, βάλε τους λογαριασμούς στο συρτάρι, κλείσε την πόρτα και τα παράθυρα…
Στόλισε το χώρο
Αρκούν λίγα τριαντάφυλλα για να κάνεις τον χώρο παραδεισένιο. Μπορείς να σκορπίσεις ροδοπέταλα επάνω στο τραπεζομάντιλο, ή να βάλεις ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο τραπέζι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις κάποιες καρδιές για να στολίσεις τους τοίχους ή να προμηθευτείς εικόνες από ρομαντικά τοπία ή ζευγάρια. Αρκεί λίγη φαντασία.