Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/02/2012

Καλημέρα καλή δύναμη. Χιόνι αρκετό στα γύρω μέρη και αρκετό κρύο, αλλά η καρδιά μας πάντα φιλική και πρόσχαρη. Μην κλείνεστε στον ευατό σας. Ανοίξτε την καρδιά σας, μιλήστε και εν ανάγκη φωνάξτε δυνατά για να ξεσπάσετε. Συνεχίζουμε τη μελέτη μας για τα καρύδια.  Από την αγορά στην κατανάλωση.
● Τα ελληνικά καρύδια βγαίνουν στην αγορά τον Αύγουστο και δεν κάνουν θόρυβο όταν τα κουνάτε.
● Όταν τα αγοράζετε, ελέγξτε την ψίχα τους, η οποία πρέπει να είναι καθαρή, να μην έχει τσόφλια και το χρώμα της να είναι λευκό. Αν είναι μαύρο, σημαίνει ότι τα καρύδια είναι κατώτερης ποιότητας και αν είναι πράσινο, ότι έχουν μουχλιάσει.
● Φυλάσσετέ τα σε μέρος ξηρό και δροσερό, γιατί με την υγρασία μουχλιάζουν και με τη ζέστη ταγκί­ζουν. Ακόμη καλύτερα διατηρείτε τα σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο.
● Το καβούρντισμα ή η προσθήκη αλατιού μειώνει την ευεργετική τους δράση.
● Τα λιπαρά τους πρέπει να αντικαθιστούν τα λιπαρά ζωικής προέλευσης, διαφορετικά επιβα­ρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.
Γεροί έως το κόκαλο
Εκτός από το καρδιαγγειακό σας σύστημα, τα ω-3 λιπαρά οξέα ωφελούν και τα οστά σας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2007 στην επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition» φαίνεται να υποστηρίζει ότι η λήψη ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να χτίσουν πιο γερά οστά. Μάλιστα, παίρνοντας ω-3 λιπαρά, μικραίνετε την αναλογία ω-6/ω-3 λιπαρών οξέων και περιορίζετε την απώλεια οστικής μάζας.
Τροφή για τον εγκέφαλο
Η συστηματική πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων σχετίζεται με τη βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών και ­ενδέχεται να προστατεύει από την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστόνης, που δημο­σιεύ­τη­κε το 2006 στην επιθεώρηση «Ame­rican Journal of Clinical Nutri­tion». Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2008 δημοσιεύτηκε στην ίδια επιθεώρηση μια έρευνα του Πανε­πι­στημίου του Τενεσί που ­υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων συμβάλλει στη διατήρηση των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου ή τουλάχιστον στη μείωση του ρυθμού απώλειάς τους όσο περνούν τα χρόνια.
Για καλύτερο ύπνο
Η μελατονίνη που υπάρχει στα καρύδια φαίνεται να αυξάνει τις συγκεντρώσεις της ορμόνης αυτής στο αίμα, επομένως χαρίζει καλύτερο ύπνο. 

ΣΟΥΠΕΣ
Φασολάδα
Ψαρόσουπα
ΛΑΔΕΡΑ
Κουνουπίδι
Γίγαντες
Μανιτάρια κρασάτα
ΨΑΡΙΑ
Αγριομούσμουλο φέτα
Βακαλάοι
Θραψαλάκι
Κοτσομουράκι

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1891: Είκοσι επτά διακεκριμένα μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας ιδρύουν τον Πανελλήνιο υλοποιώντας μια ιδέα του Νικολάου Κοτσελόπουλου.
1911: Συνεχίζονται τα αιματηρά επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ έντονες είναι οι παραστάσεις της Ελλάδας προς την Υψηλή Πύλη.
1913: Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, αφού επισκέπτεται το πολεμικό μέτωπο της Ηπείρου, επανέρχεται στην Αθήνα.
1913: Πεθαίνει από μηνιγγίτιδα ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Στοκχόλμης Κωνσταντίνος Τσικλητήρας ενώ υπηρετούσε στο μέτωπο ως λοχίας. Ο Τσικλητήρας, δεν είχε δεχτεί ειδική αντιμετώπιση και είχε πάει στην πρώτη γραμμή, λίγους μήνες μετά την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς, όπου είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φόρας με 3.37 μ.