Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 06/02/2012

Καλημέρα και καλή εβδομάδα, δύναμη, κουράγιο, χαμόγελο. Από σήμερα θα ξεκινήσουμε μια καινούργια ενότητα για διάφορα υλικά φαγητού πόσο καλό κάνουν.
ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Στην αρχαιότητα, το χρησιμοποιούσαν ευρέως τόσο για τη νοστιμιά του όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Στις μέρες μας, μπορεί να αποτελεί ένα κοινότατο υλικό μαγειρικής, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η διατροφική του αξία. Τα τελευταία χρόνια, επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν ότι η κατανάλωσή του μπορεί να ωφελήσει την υγεία μας με πολλούς τρόπους: Είναι φτωχό σε θερμίδες και νάτριο, ενώ δεν έχει χοληστερίνη. Είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες, όπως δισουλφίδια και τρισουλφίδια, που είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες. Επίσης, περιέχει φλαβονοειδή και ιδιαίτερα κουερσετίνη, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ. Διαβάστε, λοιπόν, τι αποκαλύπτουν οι έρευνες για τον ταπεινό, αλλά τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά βολβό. 
Ασπίδα προστασίας ενάντια στον καρκίνο 
Πολλές είναι οι επιδημιολογικές έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα φλαβονοειδή και ιδιαίτερα η κουερσετίνη που περιέχουν το κρεμμύδι και άλλες τροφές αναστέλλουν
τη δράση και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Φαρμακολογίας του Μιλάνου, η οποία δημοσιεύτηκε το 2006 στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition», όσοι καταναλώνουν συστηματικά κρεμμύδι και σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο. Μάλιστα, τα ποσοστά μείωσης του κινδύνου για καρκίνο στο στόμα και το φάρυγγα διαμορφώνονται στο 84%, για τον καρκίνο του μαστού στο 25%, για τον καρκίνο των ωοθηκών στο 73% και για τον καρκίνο του προστάτη στο 71%. Η συνέχεια στην αυριανή μας ανάρτηση.
ΛΑΔΕΡΑ
Σπανάκια μαυρομάτικα
Κουνουπίδι
Γίγαντες
Μανιτάρια μεθυσμένα
ΚΡΕΑΣ
Κρασάτο χοιρινό
Κεφτέδες σχάρας
Ψαρονέφρι γεμιστό
Αλά κρεμ  φιλέτο κοτόπουλο
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
Φασολάδα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1958: 21 νεκροί, 7 ποδοσφαιριστές, 3 παράγοντες, 8 δημοσιογράφοι και 4 μέλη του πληρώματος, της αποστολής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο τραγικός απολογισμός, όταν το αεροπλάνο, που μεταφέρει την ομάδα από το Βελιγράδι, μετά τον αγώνα εναντίον του Ερυθρού Αστέρα (3-3) και έχοντας κερδίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, επιχειρεί αναγκαστική προσγείωση στο χιονισμένο Μόναχο. Ανάμεσα στους 23 τυχερούς επιζώντες ο Μπόμπι Τσάρλτον και ο προπονητής Ματ Μπάσμπι.
 1961: "ανησυχητική έκταση λαμβάνει η μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι, ""ο θόρυβος είναι αδικαιολόγητος""."
1972: ο Γιώργος Σιδέρης παίζει στον αγώνα Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 3-2 στην πρώτη του εμφάνιση μετά την επιστροφή του από το Βέλγιο, όπου αγωνίστηκε με την Αντβερπ. Είναι ο πρώτος Έλληνας, που έφυγε από την Ελλάδα για να παίξει στην Ευρώπη την περίοδο, που μεσουρανούσε. Την περίοδο 1968-69 ήταν 2ος σκόρερ Ευρώπης με 35 γκολ πίσω από τον Zekov (36) της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ο Σιδέρης θα κάνει την τελευταία του εμφάνιση δύο εβδομάδες μετά, στις 20/2/72, εναντίον του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη.