Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 17/01/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα Αντώνης και Αντωνία. Και να έχουμε όλοι μας χρόνια καλά με υγεία. Πριν λίγες ημέρες ζήτησα κάτι από την σύζυγο στο σπίτι ψάξαμε όλο το κόσμο και τελικά δεν βρέθηκε, τότε διαπίστωσα πόσο σημαντικό είναι η οργάνωση της κουζίνας πιο κάτω θα σας γράψω για ορισμένα βήματα κατά εμέ για την οργάνωση της κουζίνας. Δεν φαντάζεσαι πόσο κόπο, ενέργεια, αλλά και χρόνο θα γλιτώσεις αν ξέρεις ανά πάσα στιγμή που θα βρεις το καθετί -και- στην κουζίνα σου. Ξεκίνα, λοιπόν, να οργανώνεις τα ντουλάπια σου τώρα. Αν μετακομίζεις σε καινούριο σπίτι, τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί θα κάνεις το σωστό από την αρχή. Αλλά και σε αντίθετη περίπτωση μην τρομάζεις. Απλά θα αποφασίσεις ποια μέρα μπορείς να διαθέσεις σε αυτή τη διαδικασία -γιατί χρειάζεται χρόνος- και θα προετοιμαστείς πρακτικά και ψυχολογικά για να βάλεις μια... βόμβα στην κουζίνα σου! 
Βήμα πρώτο: Άδειασε όλα τα ντουλάπια και βάλε τα πάντα επάνω στο τραπέζι ή στις καρέκλες -όπου μπορείς δηλαδή. Καθάρισε καλά το εσωτερικό τους και ξεκίνα από το ξεσκαρτάρισμα. Θα βρεις σίγουρα ένα σωρό πράγματα που δεν χρειάζεσαι και αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να τα ξεφορτωθείς.
Βήμα δεύτερο:Ξεχώρισε τα πράγματα με βάση τη συχνότητα με την οποία τα χρησιμοποιείς. Τοποθέτησε όσα δεν έχουν καθημερινή χρήση, στα ντουλάπια που βρίσκονται πιο μακριά και πιο ψηλά επίσης. Το Χριστουγεννιάτικο σερβίτσιο, οι πιατέλες σερβιρίσματος, ή ακόμη και ο εξοπλισμός για πικνίκ, μπορούν να μπουν και σε ένα ντουλάπι που δεν φτάνεται παρά μόνο αν ανέβεις σε καρέκλα, για παράδειγμα. Ετσι, θα βρει και αυτό το ντουλάπι τη χρησιμότητά του, αλλά και θα μείνει χώρος στα υπόλοιπα, τα πιο κοντινά για πιο καθημερινά αντικείμενα.
Βήμα τρίτο: Χώρισε τα υπόλοιπα, τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης με βάση τη... χρήση τους. Δες, αρχικά, σε ποιο σημείο της κουζίνας κάνεις το καθετί και πράξε αναλόγως. Συγκεκριμένα: Που στέκεσαι όταν κάνεις καφέ; Στα πιο κοντινά στο σημείο αυτό ντουλάπια θα φροντίσεις να βάλεις όλα τα υλικά που χρειάζεσαι,αλλά και τις κούπες. Θα γλιτώσεις πολύ χρόνο έτσι. Στα ντουλάπια επάνω από τον νεροχύτη ή το πλυντήριο πιάτων, μπαίνουν συνήθως τα πιάτα. Και σε ένα άλλο τα ποτήρια. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις, το ίδιο ντουλάπι, κοίταξε να τα βάλεις σε διαφορετικά ράφια. Μην τα μπερδέψεις γιατί μόνο σε ταλαιπωρία θα μπεις. Βάλε τα δημητριακά, το μέλι και όλα τα απαραίτητα για το πρωινό σου, στο ίδιο μέρος και φρόντισε να είναι κάπου όπου θα μπορείς εύκολα να τα φτάνεις και εσύ και τα παιδιά σου, αν είναι, φυσικά, σε ηλικία που κάνουν μόνα τους πρωινό. Με την ίδια λογική, καλό είναι να έχεις κοντά στον νεροχύτη -συνήθως στο ντουλάπι που βρίσκεται από κάτω- τα καθαριστικά, τα γάντια και όλα τα σχετικά, όπως και τις κατσαρόλες, και τα τηγάνια κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα.
ΨΑΡΙΑ
Σαρδέλα
Καλαμάρι
Βακαλάοι
Κουτσομούρα
ΣΟΥΠΕΣ
Ρεβυθάδα
Ψαρόσουπα
ΚΡΕΑΤΑ
Κρασάτο
Κεφτέδες
Μοσχάρι
Κατσίκι
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1921: συνέλευση των αγροτών της Θεσσαλίας ζητά την ίδρυση αγροτικής τράπεζας.
1923: υπογράφεται σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών των αιχμαλώτων και των πολιτικών ομήρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
1925: στην Ελλάδα, συστήνεται επιτροπή για τη διάσωση και συγκέντρωση του ελληνικού λαογραφικού θησαυρού της Μικράς Ασίας. 
1996: ανοίγει το ελληνικό γραφείο στα Σκόπια, καθώς και το γραφείο συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Αθήνα.