Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/01/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη , χαμόγελο και υγεία για όλους. Σήμερα θα σας γράψω για ένα θαυματουργό μυρωδικό που είναι άφθονο στον τόπο μας και δεν του δίνουμε σημασία. 
Θυμάρι
Το θυμάρι ή θύμιο ένα από τα θυμιαστικά φυτά. Είναι δικότυλο φυτό το οποίο ανήκει στη τάξη των σωληνανθών. Ένας θάμνος μικρού ύψους ο οποίος αναδύει ένα υπέροχο άρωμα και μάλιστα λίγα είναι τα πιάτα που δεν γίνονται νοστιμότερα με θυμάρι. Πρέπει να είναι από τα αρχαιότερα σε χρήση αρωματικά βότανα. Κατά την αρχαιότητα το πούλαγαν στους δρόμους της Αθήνας και ήταν κάτι σαν σύμβολο της. Το καλύτερο φύτρωνε στον Υμηττό. Στη μαγειρική πλέον πρέπει να είναι από τα σημαντικότερα μυρωδικά. Όλα ομορφαίνουν με το θυμάρι μιάς και η γεύση του έχει κάτι από ρίγανη αλλά πιο λεπτό και εκλεπτυσμένο. Δοκιμάστε το με τα σαλιγκάρια, με σάλτσες, με κρεατικά, με τις ελιές σας, ρύζι, ψάρια κ.α. Φαρμακευτικά πρέπει να είναι από τα πολυτιμότερα βότανα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως φυτρώνει παντού, "λέγοντάς" μας, με το τρόπο του, πως πρέπει να το χρησιμοποιούμε συχνά. Και τί δεν κάνει το θυμάρι: αντισηπτικό, απολυμαντικό, κατά του βήχα, δυναμωτικό, αποσμητικό χώρου, κατά της ατονίας του πεπτικού, βοηθάει στη χώνευση κ.α. 
 
ΨΑΡΙΑ
Ψαρόσουπα
Βακαλάοι
Κουτσομούρα
Καλαμάρι
ΚΡΕΑΣ
Κατσίκι χυλοπίτες
Σμυρνέικα
Μοσχάρι σοφρίτο
Κεφτέδες σχάρας

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1895: συνεδριάζει για πρώτη φορά η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων με πρόεδρο τον διάδοχο Κωνσταντίνο και αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Φωκιανό. Ένα από τα θέματα της επιτροπής είναι η ανεύρεση πόρων. Η μεγαλύτερη δωρεά είναι αυτή του Γεωργίου Αβέρωφ, 920.000 χρυσών δραχμών, για την περάτωση και αναμαρμάρωση του Παναθηναϊκού Σταδίου.
1898: "ο Εμίλ Ζολά συγγράφει το περίφημο ""Κατηγορώ"" σχετικά με την ""Υπόθεση Ντρέιφους""."