Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 12/01/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Κρύο αρκετό και υγρασία φυσικά, έντονο μπορώ να πω. Εκτός από την παγωνιά που έχει πέσει στην τσέπη μας και σε όλη την αγορά τώρα το αισθανόμαστε και κοκκαλό μας. Για την τσέπη δεν είμαι ο ειδικός για να σας πω λύσεις αλλά αν θέλετε με ρικες συμβουλές για το σώμα και το φαγητό πολύ ευχαρίστως. Ενδεχομένως με την πτώση της θερμοκρασίας να νοιώθετε περισσότερη πείνα. Δεν είστε οι μόνοι! Γενικά τώρα τον χειμώνα οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες. Ο λόγος είναι οτι σώμα χρειάζεται περισσότερες θερμίδες για να διατηρησει σταθερή τη θερμοκρασία του. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι όπως η ευδιαθεσία που δίνει το φαγητό ή ακόμα και το φαί λόγω πλήξης από τις ώρες που είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σπίτι λόγο καιρικών συνθηκών.
Ποιά φαγητά λοιπόν είναι καλύτερα για το κρύο;
Ζεστά φαγητά
Η κατανάλωση τέτοιων φαγητών δίνει την αίσθηση της θερμότητας στο σώμα σε σχέση με την πεσμένη εξωτερική θερμοκρασία. Ζεστές σούπες με κρέας, μαγειρευτά στο φούρνο ή στην κατσαρόλα είναι μερικές καλές προτάσεις.
Υδατάνθρακες
Γενικά το χειμώνα, η διάθεση δεν είναι τόσο ανεβασμένη όσο τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι υδατάνθρακες βοηθάνε την ευδιαθεσία. Μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, ψωμί, όλα αυτά πλούσια σε υδατάνθρακες θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε καλύτερα. Στο σημείο αυτό όμως πρέπει να πούμε οτι οι κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο, λόγω του θερμιδικού τους περιεχομένου.
Τροφές που περιέχουν σελήνιο.
Όταν στον οργανισμό μας το σελήνιο βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, το ανοσιοποιητικό μας σύστημα τονώνεται. Και αυτό γιατί αυξάνονται οι κυτοκίνες οι οποίες καταπολεμούν τους ιούς. Τροφές με σελήνιο είναι οι ξηροί καρποί, το κρέας, τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Λίπη
Το λίπος βοηθάει το σώμα να κρατηθεί ζεστό. Επίσης κάνει πιο εύκολη την απορόφηση βιταμινών όπως η Α, η D, η Ε, η Κ. Και ειδικά η έλλειψη της D, οδηγεί σε κατάθλιψη. Ο οργανισμός είναι δύσκολο να βρει την συγκεκριμένη τους χειμωνιάτικους μήνες λόγω μειωμένης ηλιοφάνειας, οπότε ένας καλός τρόπος για την παροχή της είναι μέσω της διατροφής. Πηγές καλών λιπαρών είναι τα ψάρια, οι ξηροί καρποί, τα έλαια και οι ελιές και το αβοκάντο.
ΣΟΥΠΕΣ
Φακές
Γιουβαρλάκια
Ψαρόσουπα
ΛΑΔΕΡΑ
Σπανάκια μαυρομάτικα
Γίγαντες
Μελιτζάνες φούρνου
ΚΡΕΑΣ
Ζυγούρι κοκκινιστό
Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας
Σμυρνέικα

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1929: οργανώνεται η ελληνική Γεωργική Τράπεζα.
1944: αγγλικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν επιδρομή εναντίον στρατιωτικών στόχων στον Πειραιά. 
1945: στην Ελλάδα, ο Βρετανός στρατηγός Σκόμπι συναντάται με εκπροσώπους του ΕΛΑΣ, με σκοπό την αναζήτηση τρόπων τερματισμού των εχθροπραξιών.
1971: επεισόδια απειλούνται από τους Έλληνες καπνεργάτες του Πειραιά, επειδή στις καπναποθήκες προσλήφθηκαν γυναίκες αντί για άνδρες.
2000: επί πέντε λεπτά της ώρας μετοχές αρχικής τιμής 6.500 δρχ της νεοεισηγμένης εταιρείας Ράδιο Κορασίδη πωλούνται στο ΧΑΑ αντί 120.000 δρχ η καθεμία, καθώς η, μέσω Η/Υ, αυξημένη ζήτηση ανέβασε την τιμή. Στη λήξη της συνεδρίασης η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στις 28.000 δρχ.