Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Φαγητό και απόλαυση, έτσι και αλλιώς οι απολαύσεις είναι λίγες. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η μυρωδιά του λεμονιού στο σιρόπι για τα γλυκά του ταψιού, η κανέλα στο ρυζόγαλο, το φρεσκοφουρνισμένο ψωμί, η χοιρινή τηγανιά που μόλις σβήστηκε με κρασί και τα γεμιστά που ξεχειλίζουν ελαιόλαδο είναι μερικές από τις πιο έντονες αναμνήσεις μου. Η ελληνική κουλτούρα έχει αναπτυχθεί γύρω από ένα τραπέζι, κυριακάτικο και καθημερινό, και το φαΐ είναι ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία πολιτισμού που έχουμε να διασώσουμε. Αν δεν το αγαπάμε και δεν το βάζουμε στην καθημερινότητα μας πως θα το διασώσουμε; Η κουζίνα μας έχει τόσους πολλούς μεζέδες που ξερακιανός να είσαι δεν μπορείς να πεις όχι. Τρανή απόδειξη πως ακόμα και οι Ευρωπαίοι του Βορρά που δεν τρώνε πολύ καθώς αυτό δεν θεωρείται hip στις χώρες του, όταν έρχονται στην Ελλάδα πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό λες και δεν έχουν ξαναφάει ποτέ. Ποιος είμαι εγώ που θα μπορέσω να αντισταθώ σε όλες αυτές τις γεύσεις που είναι μπροστά μου κάθε μέρα. Και όπως όλοι ξέρουμε το φαγητό είναι μία ηδονή που δεν μας απογοητεύει ποτέ (ακόμα και το σεξ μπορεί να μας απογοητεύσει) και είναι μια τέχνη που απασχολεί όλες τις αισθήσεις. Ναι, λοιπόν, το αγαπώ και το σκέφτομαι συνέχεια και πείτε και κοιλιόδουλο και όπως αλλιώς ποθείτε.
ΣΟΥΠΕΣ
Πατσάς-πόδι-μοσχαρίσιος
Ψαρόσουπα
ΛΑΔΕΡΑ
Γίγαντες
Κορφάδες
Κουνουπίδι
ΨΑΡΙΑ
Καλαμάρι
Μυρσίνη
Σαρδέλα

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1894: με προσωπική επιστολή στον Δημήτριο Βικέλα, φοιτητής δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και δεσμεύεται να συνεισφέρει 10 δρχ από το υστέρημά του, από τις 1/1/1895 έως τον Ιούνιο του 1896, ώστε να συμβάλλει και αυτός στον κοινό στόχο.
1981: για την αντιμετώπιση του νέφους στο κέντρο της Αθήνας αποφασίζεται η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στην αγορά και η εναλλάξ κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά-ζυγά).

ΤΡΙΤΗ 29/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Μην χάνετε την ενέργεια σας και το θάρρος σας. Να θυμάστε ότι ζούμε στο πιο ωραίο μέρος του κόσμου. Η Ελλάδα παράγει τόσα πολλά υψηλής ποιότητας προϊόντα, ΠΟΠ και ΠΓΕ που δυσκολευόμαστε να τα βρούμε. Μας "βομβαρδίζουν" καθημερινά με προϊόντα από Χιλή, Ισραήλ, Τουρκία, Αίγυπτο.. Θέλω να αισθάνομαι τη γεύση, την οσμή, την υφή ενός προϊόντος που καλλιεργείται με τον απλό παραδοσιακό τρόπο και να το έχω αμέσως. Δεν έχω σκοπό να τρώω χημικές ουσίες συντήρησης για να φτάσει ένα προϊόν από την άλλη άκρη του κόσμου στο πιάτο μου. Προτιμώ να φάω ένα λερωμένο από χώμα φρούτο ή λαχανικό παρά ένα γυαλιστερό, γλοιώδες τρόφιμο. Η Ελλάδα είναι τόσο τυχερή που διαθέτει μεσογειακό - άκρως παραγωγικό – κλίμα που μπορεί να παράγει τα πάντα σε φυσιολογικές περιβαλλοντικές συνθήκες χωρίς παρεμβάσεις αγνώστου προελεύσεως.  Ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας χρειάζεται υποστήριξη διότι είναι ένας βασικός κρίκος για την οικονομία της Ελλάδος. Έχουμε τόσα πολλά υψηλής ποιότητας ελληνικής καταγωγής προϊόντα όπως :Τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι) Κρήτης και Πελοποννήσου και τρώμε απ το Ισραήλ, Τουρκία, Αίγυπτο, Λίβανο, ... το ορεινό μήλο Καστοριάς, Αγιάς κ.α και τρώμε από Πολωνία, Τουρκία, Χιλή ... τα φασόλια Πρεσπών, Καστοριάς κ.α και τρώμε από Κίνα, Χιλή … και πολλά πολλά ακόμη... καθώς επίσης έχουμε και αρίστης ποιότητας προϊόντα ζωικής προέλευσης από Μακεδονία, Ήπειρο κ.α που όλοι γνωρίζουμε τα μαγευτικά μέρη και τα καταπράσινα βοσκοτόπια που υπάρχουν εκεί και κατά καιρούς ακούμε στα ΜΜΕ να βρίσκουν φορτία από Βουλγαρία κλπ να έχουν τοξίνες κλπ. Έχουμε τον χρυσό και μας ταΐζουν πέτρες.
ΣΟΥΠΕΣ
Γιουβαρλάκια
Ψαρόσουπα
ΛΑΔΕΡΑ
Γίγαντες
Μελιτζάνες φούρνου
Μανιτάρια κρασάτα
ΨΑΡΙΑ
Καλαμάρι
Αγριομούσμουλο
Κοτσομούρα
Βακαλάοι

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1920: στρατός του Κεμάλ συγκεντρώνεται προ των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία.
1930: πεθαίνει ο οικουμενικός πατριάρχης Κωνσταντίνος, ο οποίος είχε απελαθεί από τους Τούρκους. 
1992: ένα νέο φόρο, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, αποφασίζεται ότι θα πρέπει να πληρώνουν μόνιμα σε ετήσια βάση οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2011

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Να είναι υπέροχη γεμάτη υγεία και χαμόγελο. Θα ήθελα στις καθημερινές κουβέντες που κάνουμε να μιλάμε λίγο και για την προσοχή που χρειάζεται να δείχνουμε όταν αγοράζουμε διάφορα προϊόντα. Σήμερα θα σας μιλήσω για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε κρέας.  
Αγοράζουμε κρέατα γνωστής προέλευσης. 
Προτιμάμε κρέατα ή αλλαντικά που φυλάσσονται σε ψυγείο ή είναι τοποθετημένα κάτω από προστατευτικά καλύμματα, και όχι κρεμασμένα στα τσιγκέλια και εκτεθειμένα σε σκόνες, έντομα κτλ.
Αποφεύγουμε την αγορά τέτοιων προϊόντων από πλανόδιους πωλητές ή από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης.
Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες καθαριότητας του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθευόμαστε το κρέας.
Συγκρίνουμε πάντα την τιμή με την ποιότητα του κρέατος και αναζητούμε τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.
Απαιτούμε ο κιμάς να κόβεται μπροστά μας. Αν είναι συσκευασμένος πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία ο μέγιστος χρόνος ανάλωσης και το όνομα του παρασκευαστή.
Για να είναι μαλακό και νόστιμο, το κρέας πρέπει να είναι ώριμο.
Το φρέσκο αρνί έχει χαρακτηριστική μυρωδιά, ωστόσο πρέπει να αποφύγουμε την αγορά του αν παρατηρήσουμε ότι το χρώμα του είναι θαμπό ή είναι σκληρό.
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το αρνάκι χαρακτηρίζεται ως αρνάκι γάλακτος όταν η ηλικία του δεν ξεπερνά τους 4 μήνες. Το αρνάκι γάλακτος έχει ροζ χρώμα, τα κόκαλά του είναι λεπτά και το λίπος του άσπρο.
Το κατσικάκι έχει πιο σκούρο και σφιχτό κρέας από το αρνάκι, λιγότερο λίπος, ψήνεται όμως πιο δύσκολα στη σχάρα ή στα κάρβουνα. ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ
Τα κρέατα πρέπει να φέρουν τις οβάλ Σφραγίδες Καταλληλότητας, με χρώμα που διαφέρει, ανάλογα με την προέλευση των ζώων.
Τα ζώα που έχουν γεννηθεί και σφαγεί στην Ελλάδα φέρουν σφραγίδες καταλληλότητας χρώματος τιρκουάζ, με αναφορά στον κωδικό του εγκεκριμένου σφαγείου. Η ένδειξη "εγχώριο" δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται.
Τα ζώα, τα οποία εισάγονται στη χώρα μας ζωντανά και σφάζονται εδώ, φέρουν σφραγίδα τιρκουάζ χρώματος, καθώς και μια πράσινη ορθογώνια σφραγίδα, που αναγράφει το όνομα της χώρας προέλευσης με κεφαλαία γράμματα.
Ζώα από τρίτες χώρες που σφάζονται όμως στην Ελλάδα, φέρουν σφραγίδες καταλληλότητας χρώματος κεραμιδί και σφραγίδες προέλευσης ίδιου χρώματος. 

ΨΑΡΙΑ
Μυρσίνη
Αγριομούσμουλο
Γόνος θρύψαλα
Κοτσομουράκι
Βακαλάος
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
Ψιλοφάσουλο
ΚΡΕΑΣ
Σερμπέτ
Κεφτέδες
Κατσίκι λεμονάτο 
Γιαουρτλού

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1930: ολοκληρώνονται οι εργασίες του Οικονομικού Συνεδρίου της Γενεύης, το οποίο είχε συγκληθεί για να συζητήσει το φαινόμενο της διαρκώς αυξανόμενης οικονομικής ύφεσης.
1991: σύμφωνα με την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας του ΥΠΠΟ, δέκα σπήλαια, που αποτελούν εκβολές υπόγειων ποταμών εντοπίζονται στη Μάνη.
1999: ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ’ρσης Βαρών που ξεκίνησε στις 21 του μήνα στο ΣΕΦ. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση με 580 βαθμούς και 19 μετάλλια (4 χρυσά, 10 αργυρά και 5 χάλκινα). Δεύτερη έρχεται η ομάδα της Βουλγαρίας με 462 βαθμούς (3 χρυσά και 6 χάλκινα) και τρίτη η Κίνα με 435 βαθμούς (3 χρυσά).

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Ωραία η σημερινή ημέρα απολαυστική, χαμογελαστή μπορώ να πω, σε προδιαθέτει για έξοδο. Θα συνεχίσω από εκεί που έμεινα εχτές. Στο πικ-νικ και τι πρέπει να έχουμε μαζί μας. Πάμε λοιπόν.  Προτού κανονίσετε έξοδο κοιτάξτε δελτίο καιρού.
2. Αναζητήστε ένα ευρύχωρο καλάθι, ειδικά για την περίσταση, με ξεχωριστές θήκες για τα ποτήρια και τα σερβίτσια. Υπάρχουν κάποια και με πλαστικά ποτήρια σαμπάνιας για την αποφυγή ατυχημάτων.
3. Καλού κακού πάρτε και ένα δεύτερο τραπεζομάντιλο-κουβέρτα μαζί σας. Ποτέ δεν ξέρεις. Τα παραλληλόγραμμα κάνουν τη διαφορά.
4. Τα κοφτερά μαχαίρια δεν έχουν καμία θέση στο καλάθι. Όπως και τα τρόφιμα που μυρίζουν.
5. Μην ξεχάσετε τη μουσική. Κλασική ή μελωδίες σάουντρακ. Η ατμόσφαιρα είναι δεδομένη. Ή κλείστε τον ήχο και απολαύστε το σάουντρακ της φύσης.
6. Το έξω ανοίγει την όρεξη. Υπολογίστε περισσότερα. Για να μην φάτε ο ένας το… πιάτο του άλλου.
7. Και η ζάχαρη απαραίτητη. Είναι πολλές οι ώρες… Και το φινάλε πρέπει να είναι σοκολατένιο.
8. Εννοείται πως φεύγοντας κανείς δεν θα πρέπει να καταλαβαίνει ότι περάσατε από εκεί. Τα σκουπίδια, παρακαλώ, στη θέση τους. Στην ανακύκλωση.
9. Έχετε και μερικά παιχνίδια μαζί… Όχι ρακέτες και βλακείες. Μπάλες, κορίνες, σχοινάκια, τέτοια πράγματα. Ο παλιμπαιδισμός σε όλο του το μεγαλείο.
10. Πικνίκ σημαίνει άποψη. Βάλτε χρώματα στο γκαζόν. Χαρτοπετσέτες, πιάτα, ποτήρια, πλαστικά, νοσταλγικά, παράταιρα. Όπως και οι αναμνήσεις μας. 

ΛΑΔΕΡΑ
ΨΑΡΙΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΓΑΡΙΔΑ ΨΗΤΗ
10.00€
ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ
10.00€
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ
5.00€
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ ΚΙΛΟ
35.00€
ΚΟΡΦΑΔΕΣ
5.00€
ΜΥΡΣΙΝΑ
40.00€
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑ
5.00€
ΘΡΑΨΑΛΛΑ ΓΟΝΟΣ
8.00€
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
6.00€
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
10.00€


ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
08.00€
ΚΡΕΑΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΡΥΖΙ-ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ- ΠΑΤΑΤΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
400 ΓΡ. ΠΕΡΙΠΟΥ
9.00€
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
10.00€
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΑΒΟΡ
10.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΑΥΤΟΣ
10.00€
ΚΕΦΤΕΔΕΣ
7.00€


ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
      ΣΑΛΑΤΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
8.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
3.00€
ΚΡΑΣΑΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
8.00€
XOΡΤΑ ΑΓΡΙΑ
5.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΡΕΑΣ
10.00€
ΦΑΒΑ
3.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
8.00€
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3.00€
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ
8.00€
ΠΑΤΖΑΡΙΑ
3.00€
  ΣΑΛΑΤΕΣ   ΑΛΟΙΦΗΣ

           ΤΥΡΙΑ

ΦΑΒΑ
03.00€
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
5.00€
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
03.00€
ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΣΧΑΡΑΣ
5.00€
ΤΥΡΟΚΑΦΤΕΡΗ
03.00€
ΣΑΓΑΝΑΚΙ
5.00€
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
03.00€
ΣΦΕΛΛΑ
4.00€

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες καθόσον σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Στυλιανού.
Θέλω χαμόγελο και θετική διάθεση και εάν δεν μπορείτε οι επιλογές που έχετε για να ξεφύγετε και να αλλάξετε διάθεση είναι πολλές. Παραλία, κάστρο, Βέργα, λαϊκή αγορά. Ότι και να διαλέξετε θα ξεφύγετε από την καθημερινοτητά σαςκαι θα σας αλλάξει η διάθεση. Εάν και νομίζω το καλύτερο που έχετε να κάνετε αυτή την εποχή είναι να βοηθήσετε  τους φίλους σας στην ελαιοκομιδή. Καιρός να γυρίσουμε στην  φύση και να βρεθούμε με φίλους κοντά ανταποδίδοντας την φιλία με εργασία. Να ξέρετε σε περίοδο κρίσεως είναι πολύ καλό να βρισκόμαστε με τους γύρω μας βοηθώντας σε εργασίες κάνει καλό σε εμάς αλλά και στους διπλανούς μας έχουμε ανάγκη ο ένας από τον άλλον. Και τι καλύτερο φυσικά από ένα καλό πικ νικ στην εξοχή.  Για να επιστρέψουμε στην φύση, πρέπει να θυμηθούμε τι αξίζει. Οργανώστε, λοιπόν, με φίλους, τον φίλο, τα παιδιά, τον σύζυγο, τους παππούδες το τέλειο πικνίκ. Δεν έχει σημασία τι θα βάλετε μέσα στο καλάθι. Σίγουρα φρούτα και λαχανικά, τυριά και αλλαντικά, πράγματα που τρώγονται με το χέρι. Συνταγές σάς επιφυλάσσουμε στις επόμενες ημέρες, έτσι για να διατηρήσουμε το σασπένς. Για την ώρα σας προτείνουμε τον δεκάλογο του τέλειου πικνίκ. Εσείς μένει να το σκηνοθετήσετε…
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ
Χοιρινό σέλινο αυγολέμονο
Στιφάδο αγριοκάτσικο
Μουσακάς λαχανικών
Μανιταρόπιτα 
Τυρόπιτα
Παστίτσιο
Γιαουρτλού
Ομελέτα αγκινάρες
Κορφάδες
Τα παραπάνω είναι μια εικόνα από τις γεύσεις που έχουμε επιμεληθεί για σήμερα.

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1916: η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία. 
1956: ο Γιώργος Ρουμπάνης είναι ο τρίτος ολυμπιονίκης στη Μελβούρνη στο επί κοντώ με επίδοση 4.50μ πίσω από τους Αμερικανούς Bob Richards (4.56) και Bob Gutowski (4.53) μετά από αγώνα, που κράτησε 11 ώρες. Στο αγώνισμα πήραν μέρος 19 αθλητές από 12 χώρες.
1999: ο Πύρρος Δήμας κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο αρασέ με 182.5 κιλά κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, το αργυρό στο σύνολο με 387.5 κιλά και το χάλκινο στο ζετέ με 207.5 στην κατηγορία των 85 κιλών και ο Χρήστος Σπύρου κατακτά το αργυρό στο ζετέ με 207.5 κιλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ’ρσης Βαρών που διεξάγεται στο ΣΕΦ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν σήμερα και θέλω χαμόγελο η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της, και όσο να είναι αυτό ξεκουράζει λίγο το πνεύμα. Θα συνεχίσω πάλι σήμερα με τα προϊόντα γύρω από την ελιά.  Το πυρηνέλαιο είναι λάδι που προέρχεται από την επεξεργασία του πυρήνα και της ψίχας της ελιάς. Καθώς τα ελαιοτριβεία δεν μπορούν να αφαιρέσουν το σύνολο του ελαιολάδου που περιέχει η ελιά, ακολουθείται μία περαιτέρω επεξεργασία που ολοκληρώνει την απομάκρυνση του ελαιολάδου. Το πυρηνέλαιο είναι ένα λάδι ελαφρύ, εύπεπτο και αγνό, κατάλληλο για μαγείρεμα, τηγάνισμα ή και φρέσκιες σαλάτες.
Η ποιότητα του διαφοροποιείται από τα σπορέλαια, διότι διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, η χημική του σύσταση το καθιστά πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες τηγανίσματος σε σχέση με τα σπορέλαια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα για διαδοχικά τηγανίσματα. Επίσης, έχει τα υψηλά ποσοστά μονοακόρεστων υδρογονανθράκων του ελαιολάδου, τα οποία βοηθούν στη μείωση των γαστρικών υγρών και στη διευκόλυνση της πέψης. Κοιτάξτε με ένα και μόνο προϊόν τι μπορούμε να πάρουμε αρκεί ο κόσμος να είναι ενημερωμένος.
ΨΑΡΙΑ
Μυρσίνη
Γόνος θρύψαλα
Κοτσομουράκι
Βακαλάος
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
Γιουβαρλάκια
ΚΡΕΑΣ
Παστίτσιο
Χοιρινό σέλινο
Κατσίκι λεμονάτο 
Γιαουρτλού

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1964: ολοκληρώνονται στο Τελ Αβίβ οι αγώνες της 16ης Ολυμπιάδας Σκακιού, όπου ανακηρύσσεται χρυσός ολυμπιονίκης ο Έλληνας μαιτρ Σταύρος Ιατρίδης, ένας από τους λίγους χρυσούς ολυμπιονίκες, που ανέδειξε η χώρα μας μετά την πρώτη Ολυμπιάδα. Το σκάκι θα αναγνωριστεί ως πνευματικό άθλημα τρία χρόνια μετά, το 1967, όταν ο Ιατρίδης θα διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για ένα περίπου χρόνο, ενώ θα σκοτωθεί σε τροχαίο σε ηλικία 89 ετών το 1976. 
1973: ανατρέπεται η κυβέρνηση Μαρκεζίνη και ο ίδιος ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Νέος ισχυρός άνδρας του απριλιανού καθεστώτος αναδεικνύεται ο ταξίαρχος Ιωαννίδης.
1996: τη νέα γέφυρα του Ισθμού και τη νέα παρακαμπτήριο οδό της Κορίνθου, εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

ΠΕΜΠΤΗ 24/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Οι καλοκαιρινές ημέρες συνεχίζονται και όσοι ασχολούνται αυτό τον καιρό με ελαιοκομιδή, κυνήγι και γενικά ζητήματα υπαίθρου είναι ευνοημένοι. Φυσικά το ένα παιδί γελάει το άλλο κλαίει, μιλάω για αυτούς που οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις είναι γύρω από θέρμανση τζάκια, σόμπες,κ.λ.π. Πάντως κύρια εργασία αυτό τον καιρό είναι η παραγωγή ελαιολάδου. Και επιτέλους να μάθουμε να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο γιατί αυτός ο μύθος περί σπορελαίων και λοιπών καταργείται και ορίστε πως. Στην πλούσια περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα οξέα και βιταμίνη Ε οφείλεται η αντοχή του ελαιόλαδου στις υψηλές θερμοκρασίες Το... προνομιακό «οχυρό» των σπορέλαιων καταρρίπτουν επιστήμονες - διατροφολόγοι, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα της χρήσης ελαιολάδου στο τηγάνισμα.Πέρα από τη διαπιστωμένη ευεργετική δράση που έχει το λεγόμενο και «χρυσάφι της Μεσογείου» όταν καταναλώνεται σε ωμή μορφή, οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως το ελαιόλαδο υπερτερεί και... σε υψηλές θερμοκρασίες. Όπως λένε, η ανθεκτικότητα οποιασδήποτε λιπαρής ουσίας σε συνθήκες πολλών βαθμών Κελσίου είναι κρίσιμη, καθώς όταν το λάδι δεν αντέχει και διασπάται παράγονται προϊόντα που είναι βλαβερά για την υγεία του ανθρώπου. Η αντοχή του ελαιολάδου οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα οξέα και βιταμίνη Ε. «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Αντωνία Τριχοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Διατροφής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και εξηγεί: «Το ελαιόλαδο αντέχει και δεν διασπάται σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τα σπορέλαια. Εχει από τη φύση του αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εμποδίζουν την οξείδωσή του. Αντίθετα, τα σπορέλαια βγάζουν καπνό και διασπώνται. Γι' αυτό τον λόγο, πριν από την εμφιάλωσή τους προστίθενται αντιοξειδωτικές ουσίες -διάφορες πρόσθετες ουσίες- για να παρεμποδίσουν την οξείδωσή τους, να τα καταστήσουν δηλαδή ικανά να μπουν στο τηγάνι». Αναφανδόν υπέρ του ελαιολάδου στο τηγάνι, τάσσεται ο δρ Γιώργος Φραγκιαδάκης, βιοχημικός, προϊστάμενος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης. «Το παρθένο ελαιόλαδο είναι αναμφισβήτητα καταλληλότερο για το τηγάνισμα όλων των τροφών». Οπως ο ίδιος εξηγεί, «τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα των σπορέλαιων είναι πιο ευάλωτα στη θερμότητα από τα μονοακόρεστα του ελαιολάδου. Κι όταν τα λιπαρά οξέα ενός ελαίου (σπορέλαιου ή ελαιόλαδου) διασπώνται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας παράγουν προϊόντα που δεν είναι υγιεινά, που ονομάζουμε "ελεύθερες ρίζες". Πρόκειται για χημικές ενώσεις, που μπορούν να αντιδράσουν χημικά και να τροποποιήσουν άλλες ενώσεις. Αυτό δεν είναι επιθυμητό, αφού με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αντιδράσουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα, προκαλώντας χημική τροποποίηση ενζύμων κ.ά. Αυτό δεν γίνεται στιγμιαία. Η μακροχρόνια έκθεση σε τέτοια προϊόντα είναι επιβλαβής για την υγεία». Από την άλλη πλευρά -προσθέτει ο κ. Φραγκιαδάκης- τα κορεσμένα λιπαρά οξέα που περιέχονται σε ορισμένα μαγειρικά έλαια μπορεί να είναι σταθερά, όμως η μεγάλη κατανάλωση κορεσμένου λίπους συσχετίζεται με ανεπιθύμητη αύξηση της συγκέντρωσης χοληστερόλης και ουρικού οξέος στο αίμα. «Οταν τηγανίζουμε, τα έλαια υπόκεινται γενικά σε μη επιθυμητές μεταβολές, οι οποίες εξαρτώνται από τον τρόπο του τηγανίσματος. Οι μεταβολές αυτές είναι ηπιότερες στα έλαια, που είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το ελαιόλαδο», επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής χημείας τροφίμων στο Α.Π.Θ. δρ Γιώργος Μπλέκας. 
ΣΟΥΠΕΣ
Φακές
Ψαρόσουπα
ΛΑΔΕΡΑ
Κουνουπίδι
Γίγαντες
Γεμιστά
ΚΡΕΑΣ
Τηγανιά χοιρινή
Κεφτέδες
Βεργάδι στο φούρνο
Μοσχάρι κοκκινιστό

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1992: "ο Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ δηλώνει ότι η χώρα του δεν θα αφαιρέσει τον όρο ""Μακεδονία"" από το όνομά της, προκειμένου να πετύχει διεθνή αναγνώριση. Απειλεί δε με νέο βαλκανικό πόλεμο, στην περίπτωση, που η διεθνής κοινότητα το αρνηθεί."
1993: στην Κίνα, ανακαλύπτεται αρχαία ελληνική πόλη, της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
1999: στην κατηγορία των 69 κιλών ο Γιώργος Τζελίλης κερδίζει 3 αργυρά μετάλλια (155 κιλά στο αρασέ, 190 στο ζετέ και 345 στο σύνολο με πανελλήνιο ρεκόρ) και ο Βαλέριος Λεωνίδης, αν και τραυματισμένος, κερδίζει 3 χάλκινα (152.5 στο αρασέ, 187.5 στο ζετέ και 340 στο σύνολο) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης Βαρών που διεξάγεται στο ΣΕΦ. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να περιβάλουν την ημέρα σας. Σήμερα είναι Τετάρτη και είναι ημέρα λαϊκής αγοράς. Ετοιμαστήκαμε νωρίς και ανεβήκαμε για τα ψώνια μας, κάνοντας την βόλτα μας από όλους τους πάγκους. Δεν σας έχω πει ποτέ για τα οφέλη που έχει η αγορά της Καλαμάτας σε σύγκριση με άλλους τρόπους που κάνετε τα ψώνια σας. Προτιμάμε τις λαϊκές για φρούτα και λαχανικά, καθώς τα προϊόντα είναι πιο φτηνά ελλείψει πολλών μεσαζόντων και καθώς τα λειτουργικά έξοδα είναι χαμηλότερα. Μπορεί κανείς να κάνει παζάρι με τον πωλητή πράγμα που δεν γίνεται αλλού. Αν έχουμε μάλιστα και πωλητή που μας γνωρίζει, είναι ευκολότερο να πετύχουμε καλύτερη τιμή. Αν ψωνίσουμε το μεσημέρι μπορούμε να πετύχουμε οικονομία κατά 50% αφού οι πωλητές θέλουν να ξεπουλήσουν και να φύγουν. Φυσικά δεν γίνεται μόνο στα λαχανικά αλλά και στο κρέας και στα ψάρια. Δοκιμάστε το και δείτε μια άλλη πλευρά από την καθημερινοτητά σας. 

ΣΟΥΠΕΣ
Φασολάδα
Ψαρόσουπα
Γίδα βραστή
ΛΑΔΕΡΑ
Μπριάμ με αγκινάρες
Γίγαντες
Μανιτάρια κρασάτα
ΨΑΡΙΑ
Μαριδάκι
Μπαρμπούνια
Βακαλάοι
Θράψαλλα

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1981: "ριζικά οικονομικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ""τεράστια κρίση"", εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου στη Βουλή, κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης."
1981: "ψιλές, δασείες και περισπωμένες ""εξαφανίζονται"" από τα τετράδια των μαθητών, με την εφαρμογή στα σχολεία του μονοτονικού." 
1989: ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και Συνασπισμός συμφωνούν και ο Ξενοφών Ζολώτας σχηματίζει την οικουμενική κυβέρνησή του.

ΤΡΙΤΗ 23/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Αρχαίων διατροφή συνέχεια. Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων χαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγετο η ελληνική γεωργική δραστηριότητα. Θεμέλιο τους ήταν η λεγόμενη «μεσογειακή τριάδα»:σιτάρι, λάδι και κρασί. Στη βάση της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων συναντούμε τα δημητριακά, ζεία και σε περιπτώσεις ανάγκης μείγμα κριθαριού με σιτάρι, από το οποίο παρασκευαζόταν ο άρτος. Με το σιτάρι που χρησιμοποιείται σήμερα οι αρχαίοι τάιζαν τα ζώα.Τα δημητριακά συνοδεύονταν συνήθως από οπωροκηπευτικά (λάχανα, κρεμμύδια, φακές και ρεβίθια). Η κατανάλωση κρέατος και θαλασσινών σχετιζόταν με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, αλλά και με το αν κατοικούσε στην πόλη, στην ύπαιθρο ή κοντά στη θάλασσα. Οι Έλληνες κατανάλωναν ιδιαιτέρως τα γαλακτοκομικά και κυρίως το τυρί. Το βούτυρο ήταν γνωστό, αλλά αντί αυτού γινόταν χρήση κυρίως του ελαιολάδου. Το φαγητό συνόδευε κρασί (κόκκινο, λευκό ή ροζέ) αναμεμειγμένο με νερό. Πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων παρέχουν τόσο οι γραπτές μαρτυρίες όσο και διάφορες καλλιτεχνικές απεικονίσεις: οι κωμωδίες του Αριστοφάνη και το έργο του γραμματικού Αθήναιου από τη μία πλευρά, τα κεραμικά αγγεία και τα αγαλματίδια από ψημένο πηλό από την άλλη.
ΚΡΕΑΣ
Τηγανιά χοιρινή
Κεφτεδάκια
Μοσχάρι ραγού
Φιλέτο κοτόπουλο φούρνου
ΛΑΔΕΡΑ
Μελιτζάνες φούρνου
Γίγαντες φούρνου
Μπριάμ με αγγινάρες
Κουνουπίδι
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1940: οι Έλληνες μπαίνουν νικητές στην Κορυτσά.
1957: το απολυτήριο του Δημοτικού γίνεται απαραίτητο για οποιαδήποτε εργασία στην Ελλάδα. Πολλαπλασιάζονται τα νυχτερινά σχολεία για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού.
1989: οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Μητσοτάκης, Παπανδρέου και Φλωράκης, κατά την τέταρτη φάση των διερευνητικών συνομιλιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη, αποφασίζουν τη σύσταση οικουμενικής Κυβέρνησης, υπό τον ακαδημαϊκό Ξενοφώντα Ζολώτα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11/2011

Καλημέρα καλή δύναμη και καλή εβδομάδα να έχουμε. Θέλω χαμόγελο και προσπαθήστε να είσαστε αισιόδοξοι, μην το βάζετε κάτω. Και επειδή πολλοί μας τονίζουν ότι θα γυρίσουμε χρόνια πίσω θα σας ενημερώσω σήμερα για  την διατροφή των αρχαίων πως ήταν η ημέρα τους με λίγα λόγια.  Για τους αρχαίους Έλληνες τα γεύματα της ημέρας ήταν τρία στον αριθμό. Το πρώτο από αυτά (ἀκρατισμός) αποτελούσε κριθαρένιο ψωμί βουτηγμένο σε κρασί  (ἄκρατος), συνοδευόμενο από σύκα ή ελιές  Το δεύτερο (ἄριστον) λάμβανε χώρα το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα. Το τρίτο (δεῖπνον), το οποίο ήταν και το σημαντικότερο της ημέρας, σε γενικές γραμμές καταναλωνόταν αφού η νύχτα είχε πλέον πέσει. Σε αυτά μπορεί να προστεθεί ένα επιπλέον ελαφρύ γεύμα (ἑσπέρισμα) αργά το απόγευμα. Τέλος το ἀριστόδειπνον ήταν ένα κανονικό γεύμα που μπορούσε να σερβιριστεί αργά το απόγευμα στη θέση του δείπνου.
Φαίνεται πως, στις περισσότερες περιστάσεις, οι γυναίκες γευμάτιζαν χωριστά από τους άνδρες. Εάν το μέγεθος του σπιτιού το καθιστούσε αδύνατο, οι άνδρες κάθονταν στο τραπέζι πρώτοι, με τις γυναίκες να τους ακολουθούν μόνο αφού οι τελευταίοι είχαν ολοκληρώσει το γεύμα τους. Ρόλο υπηρετών διατηρούσαν οι δούλοι. Στις φτωχές οικογένειες, σύμφωνα με το φιλόσοφο Αριστοτέλη, τις υπηρεσίες τους προσέφεραν οι γυναίκες και τα παιδιά, καλύπτοντας την απουσία δούλων. Πάντα βρίσκαμε την λύση από αρχαιοτάτων χρόνων αυτοί όλοι που θέλουν να μας αντιγράψουν να δω τι λύση θα βρουν. αφού στο τόπο τους το μονό που υπάρχει είναι πέτρες να δω πως θα επιβιώσουν, μέχρι και το νερό τους μολυσμένο είναι.
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
Φασολάδα
ΛΑΔΕΡΑ
Σπανάκια μαυρομάτικα
Κουνουπίδι
Γίγαντες
ΨΑΡΙΑ
Κουτσομουράκι
Μπακαλιαράκια
Βακαλάοι
Μαριδάκι
Καλαμάρι

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1897: υπογράφεται στην Κωνσταντινούπολη Συνθήκη Ειρήνης Ελλάδας-Τουρκίας με επαχθείς όρους για την πρώτη. 
1963: η ελληνική σημαία κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια ναυτιλία.  
1995: κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ’ρσης Βαρών που διεξάγεται στην Κίνα ο Πύρρος Δήμας θριαμβεύει με 2 χρυσά, 1 αργυρό και ένα παγκόσμιο ρεκόρ σηκώνοντας 212 κιλά στο ζετέ. Ο Κάχι Καχιασβίλι σαρώνει στα 99 κιλά με 2 χρυσά, 1 χάλκινο, 3 πανελλήνια ρεκόρ και ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο ζετέ, ο Βαλέριος Λεωνίδης κερδίζει 3 αργυρά, ο Βίκτωρ Μήτρου 2 χάλκινα, η Γιώτα Αντωνοπούλου 3 χάλκινα στα 83 κιλά και η Μαρία Χριστοφορίδου 1 χάλκινο μετάλλιο. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η μυρωδιά του λεμονιού στο σιρόπι για τα γλυκά του ταψιού, η κανέλα στο ρυζόγαλο, το φρεσκοφουρνισμένο ψωμί, η χοιρινή τηγανιά που μόλις σβήστηκε με κρασί και τα γεμιστά που ξεχειλίζουν ελαιόλαδο είναι μερικές από τις πιο έντονες αναμνήσεις μου. Η ελληνική κουλτούρα έχει αναπτυχθεί γύρω από ένα τραπέζι, κυριακάτικο και καθημερινό, και το φαΐ είναι ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία πολιτισμού που έχουμε να διασώσουμε. Αν δεν το αγαπάμε και δεν το βάζουμε στην καθημερινότητα μας πως θα το διασώσουμε; Η κουζίνα μας έχει τόσους πολλούς μεζέδες που ξερακιανός να είσαι δεν μπορείς να πεις όχι. Τρανή απόδειξη πως ακόμα και οι Ευρωπαίοι του Βορρά που δεν τρώνε πολύ καθώς αυτό δεν θεωρείται hip στις χώρες του, όταν έρχονται στην Ελλάδα πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό λες και δεν έχουν ξαναφάει ποτέ. Γι' αυτό η φιλοσοφία του μαγαζιού μας, είναι γύρω από αυτές τις αναμνήσεις και επιμένουμε σε συνταγές όπως παλιά. 


ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ

ΛΑΔΕΡΑ
ΨΑΡΙΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΓΑΡΙΔΑ ΨΗΤΗ
10.00€
ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ
10.00€
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ
5.00€
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ ΚΙΛΟ
35.00€
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
5.00€
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΚΙΛΟ
40.00€
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑ
5.00€
ΑΓΡΙΟΜΟΥΣΜΟΥΛΟ
40.00€
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
5.00€
ΘΡΑΨΑΛΛΑ ΓΟΝΟΣ
8.00€


ΣΑΡΔΕΛΑ
07.50€
ΚΡΕΑΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΡΥΖΙ-ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ- ΠΑΤΑΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
10.00€
ΚΑΤΣΙΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΦΟΥΡΝΟ
10.00€
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
8.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΑΒΟΡ
10.00€
ΚΕΦΤΕΔΕΣ
7.00€
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΑΥΤΟΣ
10.00€
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
      ΣΑΛΑΤΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
8.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
3.00€
ΚΡΑΣΑΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
8.00€
XOΡΤΑ ΑΓΡΙΑ
5.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΡΕΑΣ
10.00€
ΦΑΒΑ
3.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
8.00€
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3.00€
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ
8.00€
ΠΑΤΖΑΡΙΑ
3.00€
                 ΣΟΥΠΕΣ

           ΤΥΡΙΑΤΥΡΟΠΙΤΑ
5.00€
ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ
7.00€
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΣΧΑΡΑ
5.00€
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
8.00€
ΣΑΓΑΝΑΚΙ
5.00€