Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

TETAΡΤΗ 14/12/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και υγεία εύχομαι για όλους. Ψηλά το κεφάλι και πολεμήστε ότι σας δυσκολεύει, βλέπετε τα πάντα θετικά έτσι και αλλιώς οι άλλοι τα κάνουν μαύρα. Πάμε για να σας πω σήμερα για το τετράπτυχο μετά από ένα καλό φαγητό.  Επιδόρπιο - Αφέψημα - Απόσταγμα - Πούρο. Αναλύοντας αυτά τα 4 στοιχεία.
Το επιδόρπιο είναι το τελευταίο πιάτο του δείπνου. Πρέπει πάντα η ποσότητα, οι εντάσεις των γεύσεων, η υφή και το βάρος του να βρίσκονται σε ισορροπία. Αν το φαγητό που έχει προηγηθεί ήταν σχετικά βαρύ (μαγειρεμένα κρέατα στην κατσαρόλα με πλούσιες σάλτσες για παράδειγμα) είναι θεμιτό να επιλέξουμε κάποια macaroons, lemon cakes, fruit jellies, συριανά λουκουμάκια ή κάποιο παγωτό αντί για επιδόρπιο.
Υπάρχει ο μύθος πως δεν πρέπει να πίνουμε εσπρέσο το βράδυ γιατί δεν θα μπορούμε να κοιμηθούμε. Δυστυχώς, οφείλω για πολλοστή φορά να δηλώσω πως έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη απ' όλους τους καφέδες (εκτός τους decaffeinated) και απ' όλα τα μαύρα τσάγια. Κατά την δική μου προσωπική άποψη δεν υπάρχει τελειότερο αφέψημα από έναν σωστά παρασκευασμένο espresso ristretto από ένα ποιοτικό χαρμάνι ή προερχόμενο από κάποια γνωστή φυτεία του μαγικού αυτού κόσμου. Το τσάι έχει κι αυτό υψηλή θέση στην κατηγορία των αφεψημάτων, ειδικά αν προέρχεται από κάποια κορυφαία περιοχή και συγκεκριμένο κήπο. Λέγοντας τσάι φυσικά και δεν αναφερόμαστε στα φτηνά, κακοσυντηρημένα, ταλαιπωρημένα «υποκατάστατα» των super-markets. Κάποια χωνευτικά αφεψήματα όπως η φρέσκια λουίζα, είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το στομάχι, γι' αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που την προτιμώ αντί για τον αγαπημένο μου εσπρέσο.
Το απόσταγμα ή το ενισχυμένο κρασί ή το γλυκό κρασί είναι ίσως το πιο σημαντικό από τα 4 στοιχεία, ακολουθούμενο από το πούρο (το οποίο όμως απασχολεί ένα μικρότερο ποσοστό ανθρώπων που καπνίζουν πούρο, γι' αυτό η σημασία του αφορά κυρίως τους «σκληροπυρηνικούς» γευσιγνώστες). Ο κατάλογος μάλλον ατελείωτος. Κονιάκ - Αρμανιάκ - παλαιωμένα ρούμια και τεκίλας - γκράπας - Port και Sherry - γλυκά κρασιά, μπύρες, αποτελούν επάξιους ανταγωνιστές και μπορούν να πάρουν τη θέση τους στο τραπέζι ανάλογα με τις διαθέσεις.
Το πούρο αποτελεί την επιτομή ενός δείπνου και μεταμορφώνει ένα απλό δείπνο σε αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Θέλει συντροφιά ένα παλαιωμένο απόσταγμα ή ένα port. Είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο αποδίδει τις αρωματικές του διαστάσεις συνδυασμένο άλλοτε με το απόσταγμα, άλλοτε με τον καφέ και άλλοτε με το ίδιο το επιδόρπιο. Απευθύνεται σε λίγους αλλά δεν παύει να παίζει κι αυτό ένα συμπληρωματικό ρόλο στο σαφάρι της γευστικής ηδονής.
ΛΑΔΕΡΑ
Γίγαντες
μελιτζάνες φούρνου
Μανιτάρια κρασάτα
ΚΡΕΑΤΑ
Κρασάτο χοιρινό
Σμυρναίικα
Παστίτσιο
ΣΧΑΡΑΣ
Χοιρινή 
Μοσχαρίσια
Ψαρονέφρι
Συκώτι μοσχαρίσιο
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 02

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1922: παραιτείται ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μελέτιος, προκειμένου να διευκολύνει τη διευθέτηση του πατριαρχικού ζητήματος. 
1998: ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών βραβεύει στην ετήσια γιορτή του 23 αθλητές και αθλήτριες με μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ολυμπιακών αθλημάτων. Μεταξύ των βραβευθέντων είναι οι: Πύρρος Δήμας, Λεωνίδας Σαμπάνης, Κάχι Καχιασβίλι, Όλγα Βασδέκη, Ιωάννης Μελισσανίδης, η Εθνική ομάδα Ελπίδων στο ποδόσφαιρο και η Eθνική ομάδα πόλο ανδρών. Ειδικές βραβεύσεις λαμβάνουν οι ’κης Τσοχατζόπουλος, Χρήστος Ιακώβου, Yury Sedych, Βαγγέλης Παπαθανασίου και Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.