Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 27/12/2011

Καλημέρα καλή δύναμη. Πιστεύω να περάσατε καλά τις γιορτές, και να ξεκουραστήκαμε. Εμείς από την πλευρά μας ξεκουραστήκαμε το διήμερο, και είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στην κουζίνα μας με καινούργιες γεύσεις και απίθανα πιάτα. Στόχος μας είναι να μην μπορείτε να μας βαρεθείτε προσφέροντας συνέχεια σε εσάς καινούργια πιάτα και αποκλειστικές γεύσεις που μπορείτε να βρίσκεται μόνο σε εμάς. Και αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τι πρέπει να κάνουμε στην ρεβεγιόν τις πρωτοχρονιάς. 

Επίσημο στρώσιμο τραπεζιού .
Ξεκινήστε βάζοντας το μεγάλο πιάτο (που θα μπει το κυρίως φαγητό) ακριβώς μπροστά στο κάθισμα. Εάν χρησιμοποιήσετε κάποιο σουπλά τοποθετήστε το σωστά μπροστά στη θέση και πάνω του και ακριβώς στο κέντρο, το πιάτο.

Αποφασίστε τι θα κάνετε με την πετσέτα. Μπορείτε είτε να την έχετε διπλωμένη απλά, είτε να της βάλετε ένα διακοσμητικό δαχτυλίδι, είτε να τη διπλώσετε σε κάποιο σχήμα και να τη βάλετε πάνω από το κεντρικό πιάτο. Στην πρώτη περίπτωση (που θα ακολουθήσουμε εδώ), διπλώστε την πετσέτα απλά σε ένα ορθογώνιο και βάλτε την από την αριστερή πλευρά του πιάτου (η διπλωμένη της πλευρά να είναι προς τα αριστερά επίσης). Στη δεύτερη περίπτωση, θα την τοποθετήσετε στα αριστερά, μετά τα πιρούνια (ακόμα πιο έξω δηλαδή). Στην τρίτη περίπτωση θα την τοποθετήσετε στο τέλος του στρωσίματος, πάνω από τα κεντρικά πιάτα.

Βάλτε το μικρό πιατάκι που θα είναι για το ψωμί πάνω και αριστερά από το πιάτο (αν ήταν ρολόι, θα λέγαμε εκεί που είναι το 11).
Μετά τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα. Βάλτε το μεγάλο πιρούνι (του γεύματος) πάνω στην πετσέτα και δεξιά, ενώ το μικρότερο (αυτό της σαλάτας) στα αριστερά. Στα δεξιά του πιάτου θα βάλετε πρώτα το μαχαίρι (η κοφτερή του πλευρά προς τα μέσα) και μετά το κουτάλι. Δηλαδή βάζουμε τα μαχαιροπίρουνα που θα χρειαστούν πρώτα (της σαλάτας και της σούπας) προς τα έξω και μέσα αυτά του κυρίως πιάτου. Τέλος βάλτε το μαχαιράκι για το βούτυρο πάνω στο πιάτο του ψωμιού, σε μια γωνία 45°, με την μύτη προς τα κάτω.
Τώρα πάμε στα ποτήρια. Βάλτε το ποτήρι του κρασιού ακριβώς πάνω από το μαχαίρι. Μετά βάλτε το ποτήρι του νερού πάνω και αριστερά από αυτό.
Τέλος βάλτε το πιάτο της σαλάτας και μετά το μπολ της σούπας πάνω από το κεντρικό πιάτο. Μας έχουν μείνει μόνο το πιρουνάκι για το γλυκό και το κουταλάκι του καφέ. Αυτά πάνω πάνω ακριβώς από το κεντρικό πιάτο, οριζοντίως. Το πιρούνι κάτω να κοιτάει δεξιά και το κουτάλι πάνω να κοιτάει αριστερά.Έτσι έχετε ένα τέλεια στρωμένο τραπέζι.


ΣΟΥΠΕΣ
Φασολάδα
Ψαρόσουπα
ΨΑΡΙΑ
Κουτσομούρα
Κοτσομουράκι
Αγριομούσμουλο
Θράψαλο
ΚΡΕΑΣ
Κρασάτο
Κεφτέδες
Σμυρναίικα σουτζουκάκια

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1834: συνιστώνται με νόμο για πρώτη φορά Δήμοι στην Ελλάδα.
1920: "Οι Βενιζελικοί της Κωνσταντινούπολης ιδρύουν εκεί "Σύνδεσμο Εθνικής Άμυνας"