Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 20/12/2011

Καλημέρα καλή δύναμη. Πάμε δυνατά. Tα Χριστούγεννα πλησιάζουν κάντε προετοιμασίες και όνειρα. Μην σταματάτε να ονειρεύεστε άνθρωπος δίχως όνειρα είναι πεθαμένος. Οι προετοιμασίες να ξέρετε διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Κάθε χώρα έχει τις δικές της προτιμήσεις τόσο στη γεύση, όσο και στα πιάτα που προσφέρει στο εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στις περισσότερες χώρες τα γεύματα είναι πλούσια και περίτεχνα. Υπάρχει όμως πάντα μια νότα από παράδοση, μια γευστική νότα που κρατά από παλιά από την ιστορία του ίδιου του κράτους και που είτε έχει εξελιχτεί, είτε ακόμα και σήμερα χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο έθνος.
Ελλάδα
Χριστόψωμο, Βασιλόπιτα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες αλλά και κοτόσουπα, χοιρινό με σέλινο ή με ξηρούς καρπούς και φρούτα. Η γεμιστή κότα άντεξε στο χρόνο, αφού ήρθε μαζί με τους ξενιτεμένους Έλληνες της Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ελληνικό, παραδοσιακό τραπέζι, σίγουρα περιελάμβανε κρέας αλλά σε μικρότερη ποσότητα απ’ ό,τι σήμερα και σίγουρα σε πιο απλές, ελληνικές συνταγές. Μια βόλτα στα τοπικά τραπέζια της ελληνικής περιφέρειας θα ξυπνήσει μνήμες και νοσταλγικές γεύσεις. Γιαπράκια, κατά κόσμον… Ντολμάδες ή Λαχανοντολμάδες, έδεσμα για τα Δωδεκάνησα, την Κεφαλονιά, το Πήλιο. Χοιρινό με σέλινο. Εύβοια, Κυκλάδες, Στερεά Ελλάδα. Χοιρινό με κουνουπίδι ή λάχανο από τα επτάνησα
Ήπειρος, Τρίκαλα, χοιρινό κοντοσούβλι, ψητό χοιρινό και λουκάνικα και πίτες. Στα νησιά του Αιγαίου έφτιαχναν Πηχτή, βράζοντας το χοιρινό κρέας με λεμόνι και πιπέρι που έπηζε λόγω του τζέλο και του λίπους του. Εξαιρετικό έδεσμα για όσους είναι κρεατοφάγοι και καλοφαγάδες.
Στις Κυκλάδες έτρωγαν ψάρι, συνοδευόμενο με κουνουπίδι ή χοιρινό με σέλινο. Αύριο θα μιλήσουμε για άλλες χώρες.

ΨΑΡΙΑ
Κουτσομούρα
Βακαλάοι
Θράψαλλα
Αγριομούσμουλο
Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι
ΛΑΔΕΡΑ
Τσαουλιά
Γίγαντες
Μανιτάρια κρασάτα
Κουνουπίδι
Μελιτζάνες φούρνου

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1920: ο πρωθυπουργός Δημήτριος Ράλλης τονίζει ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με τους Συμμάχους.
1930: επικυρώνεται στη Βουλή το Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
1990: δύσκολες μέρες για την Ελλάδα προβλέπει ο οικονομικός οργανισμός ΟΟΣΑ.