Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/12/2011

Καλημέρα καλή δύναμη. Καλή εβδομάδα να έχουμε να την περάσουμε όπως μπορούμε καλύτερα, ευχάριστα και γεμάτη με υγεία. Για πάμε σιγά σιγά να δούμε τι θα κάνουμε με το γιορτινό τραπέζι.
Γιορτινό τραπέζι με χοιρινό κρέας Φαντάζομαι ότι όλοι μας, λίγο πολύ, ψάχνουμε να βρούμε τι Θα μαγειρέψουμε για να πρωτοτυπήσουμε σε ένα γιορτινό τραπέζι, πώς θα το φτιάξουμε τί διαφορετικό να κάνουμε … και στο τέλος μαγειρεύουμε κάποια από 15- 20 περίπου φαγητά, που αποτελούν λίγο ή πολύ τις μόνιμες επιλογές μας, τα θεωρούμε πιο εύκολα και που πραγματοποιούνται με ασφάλεια και χωρίς λάθη. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε κάποιες βασικές τεχνικές παρασκευής χοιρινού κρέατος, ενός κρέατος που αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά το σημαντικότερο, μαγειρεύεται εύκολα και με πολλούς τρόπους. Το χοιρινό, ήταν κατεξοχήν κρέας που μαγειρευόταν τις Χριστουγεννιάτικες γιορτινές ημέρες, προτού μας εισέλθει η κατά τα άλλα συμπαθέστατη αλλά «άνοστη» γαλοπούλα …. κι όμως, μπορώ να σας πω κάποια ωραία τρικ, για να μαγειρέψετε όμορφα χοιρινά εδέσματα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…  Σε όλους αρέσουν οι λαχταριστές και καλά ψημένες μπριζολίτσες, που αν έχουν και λίγο λιπάκι που σιγολιώνει στην σχάρα είναι …  το κάτι άλλο …!
Ξέρετε, ότι πριν κοπούν οι μπριζόλες ανήκουν σε ένα κομμάτι του χοιρινού που ονομάζεται καρέ; Ζητήστε λοιπόν από το χασάπη σας να μην σας κόψει τις μπριζόλες μια-μία, αλλά να σας δώσει ένα μεγάλο κομμάτι από 5 με 6 μπριζόλες, που απλώς θα έχει αφαιρέσει το κεντρικό κόκαλο και τα πλευρά. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι, κάντε μια τομή μεταξύ του κρέατος που έχει μείνει στις πλευρές και σε αυτό του κεντρικού κομματιού και γεμίστε το με μια γέμιση από φρούτα ψιλοκομμένα, σταφίδες, βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη. Τυλίξτε το όπως πάει η ροή του κρέατος, και δέστε το με ένα σπάγκο ή με ένα φιλέ. Στην συνέχεια τσιγαρίστε το σε ένα τηγάνι να πάρει χρώμα, και τελειώστε το στον φούρνο στους 180ο C για περίπου 1 ½ ώρα. Κόψτε το σε φέτες και σερβιρίστε το με μια σάλτσα από τα υγρά του ψησίματος, προσθέτοντας μέσα μαρμελάδα από φρούτα τις αρεσκείας σας. 
ΣΟΥΠΕΣ
Πατσάς
Ψαρόσουπα
Φασολάδα
ΛΑΔΕΡΑ
Φασολάκια
Γίγαντες
Μανιτάρια κρασάτα
ΨΑΡΙΑ
Κουτσομούρα
Βακαλάοι
Καλαμάρια
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1797: συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο εθνεγέρτης Ρήγας Φεραίος ο Βελεστινλής.
1901: το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης καταδικάζει κάθε μετάφραση του Ευαγγελίου, αν δεν προέρχεται από την Εκκλησία.
1994: Ελλάδα και Ρωσία υπογράφουν συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου.