Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΣΚΕΥΗ 16/12/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Aς ξεκινήσουμε τη μέρα μας με χαμόγελο και διάθεση θετική γιατί έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει κάτι οπότε ας τα βλέπουμε όλα αισιόδοξα. Θα σας πω και μερικά πράγματα για τις ντομάτες.
Για να τις ξεφλουδίσετε εύκολα, χαράξτε ένα σταυρό στην βάση της ντομάτας, βουτήξτε τις για 3 λεπτά σε ζεστό ή βραστό νερό και μετά κατευθείαν σε κρύο νερό.
Για να κάνετε σάλτσα ντομάτας, θα πρέπει να αφαιρέσετε τους σπόρους γιατί συνήθως έχουν πικρή γεύση και συχνά προκαλούν δυσπεψία.
Εάν τις αγοράσετε άγουρες, τυλίξτε τις σε χαρτί και αποθηκεύστε σε δροσερό και φωτεινό μέρος για περίπου 4–5 μέρες ή μέχρι να ωριμάσουν.
Διατηρούνται καλύτερα εάν τις τοποθετήσετε με το μίσχο να βλέπει προς τα κάτω.
Για μια σάλτσα, 1 κούπα κονσερβοποιημένα ντοματάκια αντιστοιχεί σε περίπου 1 ½ κούπα φρέσκιας, αποφλοιωμένης και χωρίς σπόρια ντομάτας. 

ΣΟΥΠΕΣ
Πατσάς πόδι μοσχαρίσιο
Ψαρόσουπα
Φακές
ΛΑΔΕΡΑ
Μελιτζάνες φούρνου
Γίγαντες
Κουνουπίδι
ΨΑΡΙΑ
Μπακαλιαράκια- γλομπάκια
Κοτσομουράκι
Καλαμάρι
Αγριομούσμουλο

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1949: αίρεται ο στρατιωτικός νόμος στα νησιά της Ελλάδας, καθώς και στην περιοχή Αθηνών και Πελοποννήσου. 
1959: ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος ευχαριστεί την κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Κυπρίων.
1993: τα μέλη της ΕΟΚ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Δανία αναγνωρίζουν διπλωματικά τα Σκόπια με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM).