Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 05/12/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Καλή εβδομάδα να έχουμε γεμάτη ευτυχία και αγάπη. Προχτές κάνοντας βόλτα στον κυβερνοχώρο διάβασα για μια μελέτη σχετικά με το αλκοόλ και σας την αντιγράφω γιατί μου φαίνεται καλή. Τα οφέλη του κρασιού για την καρδιά είναι πλέον πολυσυζητημένα, ωστόσο μια νέα μετα-ανάλυση μελετών μαρτυρεί ότι και η μπίρα μπορεί να μπει στο «κλαμπ» των ποτών που προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.
Μισό λίτρο σώζει την καρδιά
Επιστήμονες των Ερευνητικών Εργαστηρίων στο Ιδρυμα Ερευνας και Θεραπείας «Giovanni Paolo II» στο Καμπομπάσο της Ιταλίας ανέλυσαν 16 προηγούμενες μελέτες που περιελάμβαναν περισσότερους από 200.000 συμμετέχοντες. Ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας στα άτομα που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες μπίρας – περίπου μισό λίτρο την ημέρα – ήταν μειωμένος κατά 31% κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με την Αντρέα Τζανκόλι από την Αμερικανική Εταιρεία Διαιτολόγων η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη το εύρημα αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. «Τόσο το κρασί του οποίου τα οφέλη για την καρδιά έχουν επιβεβαιωθεί όσο και η μπίρα περιέχουν αλκοόλ» σημείωσε η ειδικός και προσέθεσε ότι και τα δύο ποτά κάνουν καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα όταν καταναλώνονται με μέτρο αλλά αντιθέτως δρουν επιβαρυντικά όταν γίνεται κατάχρηση στην κατανάλωσή τους. «Όταν το αλκοόλ καταναλώνεται με μέτρο αυξάνεται η ‘καλή’ HDL χοληστερόλη» εξήγησε η κυρία Τζανκόλι.
Δράση στα αιμοπετάλια και εναντίον φλεγμονών
Στη μελέτη των ιταλών ειδικών που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «European Journal of Epidemiology» τονίζεται επίσης ότι οι μικρές ποσότητες αλκοόλ φαίνεται ότι έχουν ευεργετική δράση στα αιμοπετάλια ενώ προστατεύουν και από τις φλεγμονές. Η κατανάλωση μπίρας είναι πιθανό μάλιστα να προσφέρει ορισμένα οφέλη που δεν τα προσφέρει το κρασί, σύμφωνα με την κυρία Τζανκόλι. Και αυτό διότι η μπίρα περιέχει περισσότερο νερό με αποτέλεσμα το άτομο να «φουσκώνει» πιο εύκολα όταν την καταναλώνει και να μειώνεται ο κίνδυνος καταχρήσεων. Σύμφωνα με τους ερευνητές της νέας μελέτης από τη μετα-ανάλυση των υπαρχόντων στοιχείων δεν προκύπτει ότι άλλου είδους ποτά μπορούν να βοηθήσουν την καρδιά – αν και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι τόσο πολλά.
Επίδραση και άλλων παραγόντων
Οι ιταλοί επιστήμονες σημειώνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν με μέτρο αλκοόλ πιθανώς έχουν έναν γενικότερο τρόπο ζωής που βοηθά την καρδιά τους. Για παράδειγμα εκείνοι που καταναλώνουν κρασί είναι πιθανό να ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή, όπως η μεσογειακή, που εκτός από το κρασί περιλαμβάνει κατανάλωση πολλών φρούτων, λαχανικών και οσπρίων καθώς και λίγων κορεσμένων λιπαρών. Σε κάθε περίπτωση οι ερευνητές σημειώνουν ότι ο πληθυσμός πρέπει να διαχειριστεί με σύνεση τα νέα ευρήματα. Και αυτό διότι, όπως λένε, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν το πού φθάνει το όριο στην «ήπια κατανάλωση» αλκοόλ η οποία ορίζεται ως ένα ποτήρι την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. «Με το αλκοόλ είναι σαν κάποιος να ακροβατεί επάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί» σημειώνει η κυρία Τζανκόλι.«Εάν καταναλώσει αλκοόλ εντός των ενδεδειγμένων ορίων εμφανίζονται οφέλη για την υγεία του. Εάν αντιθέτως ξεπεράσει το όριο τα αποτελέσματα για την υγεία είναι αρνητικά». 
ΣΟΥΠΕΣ
Φασολάδα
Ψαρόσουπα
ΚΡΕΑΣ
Μοσχάρι ραγού
Κατσίκι στη γάστρα
Κότσι χοιρινό στο φούρνο
ΨΑΡΙΑ
Σαρδέλα
Γαύρος
Βακαλάοι
Κοτσομουράκι

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1910: "νέο πολιτικό κόμμα, που συγκροτείται από τη γνωστή ομάδα ""Κοινωνιολόγων"" του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, κάνει την εμφάνισή του στη νέα Βουλή." 
1940: ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει την Πρεμετή. Ο εχθρός τρέπεται σε φυγή προς την Κλεισούρα. Την ίδια μέρα σκοτώνεται ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός, ο εβραϊκού θρησκεύματος συνταγματάρχης, Μαρδοχαίος Φριζής.