Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Φαγητό και απόλαυση, έτσι και αλλιώς οι απολαύσεις είναι λίγες. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η μυρωδιά του λεμονιού στο σιρόπι για τα γλυκά του ταψιού, η κανέλα στο ρυζόγαλο, το φρεσκοφουρνισμένο ψωμί, η χοιρινή τηγανιά που μόλις σβήστηκε με κρασί και τα γεμιστά που ξεχειλίζουν ελαιόλαδο είναι μερικές από τις πιο έντονες αναμνήσεις μου. Η ελληνική κουλτούρα έχει αναπτυχθεί γύρω από ένα τραπέζι, κυριακάτικο και καθημερινό, και το φαΐ είναι ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία πολιτισμού που έχουμε να διασώσουμε. Αν δεν το αγαπάμε και δεν το βάζουμε στην καθημερινότητα μας πως θα το διασώσουμε; Η κουζίνα μας έχει τόσους πολλούς μεζέδες που ξερακιανός να είσαι δεν μπορείς να πεις όχι. Τρανή απόδειξη πως ακόμα και οι Ευρωπαίοι του Βορρά που δεν τρώνε πολύ καθώς αυτό δεν θεωρείται hip στις χώρες του, όταν έρχονται στην Ελλάδα πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό λες και δεν έχουν ξαναφάει ποτέ. Ποιος είμαι εγώ που θα μπορέσω να αντισταθώ σε όλες αυτές τις γεύσεις που είναι μπροστά μου κάθε μέρα. Και όπως όλοι ξέρουμε το φαγητό είναι μία ηδονή που δεν μας απογοητεύει ποτέ (ακόμα και το σεξ μπορεί να μας απογοητεύσει) και είναι μια τέχνη που απασχολεί όλες τις αισθήσεις. Ναι, λοιπόν, το αγαπώ και το σκέφτομαι συνέχεια και πείτε και κοιλιόδουλο και όπως αλλιώς ποθείτε.
ΣΟΥΠΕΣ
Πατσάς-πόδι-μοσχαρίσιος
Ψαρόσουπα
ΛΑΔΕΡΑ
Γίγαντες
Κορφάδες
Κουνουπίδι
ΨΑΡΙΑ
Καλαμάρι
Μυρσίνη
Σαρδέλα

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1894: με προσωπική επιστολή στον Δημήτριο Βικέλα, φοιτητής δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και δεσμεύεται να συνεισφέρει 10 δρχ από το υστέρημά του, από τις 1/1/1895 έως τον Ιούνιο του 1896, ώστε να συμβάλλει και αυτός στον κοινό στόχο.
1981: για την αντιμετώπιση του νέφους στο κέντρο της Αθήνας αποφασίζεται η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στην αγορά και η εναλλάξ κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά-ζυγά).