Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2011

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Να είναι υπέροχη γεμάτη υγεία και χαμόγελο. Θα ήθελα στις καθημερινές κουβέντες που κάνουμε να μιλάμε λίγο και για την προσοχή που χρειάζεται να δείχνουμε όταν αγοράζουμε διάφορα προϊόντα. Σήμερα θα σας μιλήσω για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε κρέας.  
Αγοράζουμε κρέατα γνωστής προέλευσης. 
Προτιμάμε κρέατα ή αλλαντικά που φυλάσσονται σε ψυγείο ή είναι τοποθετημένα κάτω από προστατευτικά καλύμματα, και όχι κρεμασμένα στα τσιγκέλια και εκτεθειμένα σε σκόνες, έντομα κτλ.
Αποφεύγουμε την αγορά τέτοιων προϊόντων από πλανόδιους πωλητές ή από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης.
Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες καθαριότητας του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθευόμαστε το κρέας.
Συγκρίνουμε πάντα την τιμή με την ποιότητα του κρέατος και αναζητούμε τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.
Απαιτούμε ο κιμάς να κόβεται μπροστά μας. Αν είναι συσκευασμένος πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία ο μέγιστος χρόνος ανάλωσης και το όνομα του παρασκευαστή.
Για να είναι μαλακό και νόστιμο, το κρέας πρέπει να είναι ώριμο.
Το φρέσκο αρνί έχει χαρακτηριστική μυρωδιά, ωστόσο πρέπει να αποφύγουμε την αγορά του αν παρατηρήσουμε ότι το χρώμα του είναι θαμπό ή είναι σκληρό.
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το αρνάκι χαρακτηρίζεται ως αρνάκι γάλακτος όταν η ηλικία του δεν ξεπερνά τους 4 μήνες. Το αρνάκι γάλακτος έχει ροζ χρώμα, τα κόκαλά του είναι λεπτά και το λίπος του άσπρο.
Το κατσικάκι έχει πιο σκούρο και σφιχτό κρέας από το αρνάκι, λιγότερο λίπος, ψήνεται όμως πιο δύσκολα στη σχάρα ή στα κάρβουνα. ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ
Τα κρέατα πρέπει να φέρουν τις οβάλ Σφραγίδες Καταλληλότητας, με χρώμα που διαφέρει, ανάλογα με την προέλευση των ζώων.
Τα ζώα που έχουν γεννηθεί και σφαγεί στην Ελλάδα φέρουν σφραγίδες καταλληλότητας χρώματος τιρκουάζ, με αναφορά στον κωδικό του εγκεκριμένου σφαγείου. Η ένδειξη "εγχώριο" δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται.
Τα ζώα, τα οποία εισάγονται στη χώρα μας ζωντανά και σφάζονται εδώ, φέρουν σφραγίδα τιρκουάζ χρώματος, καθώς και μια πράσινη ορθογώνια σφραγίδα, που αναγράφει το όνομα της χώρας προέλευσης με κεφαλαία γράμματα.
Ζώα από τρίτες χώρες που σφάζονται όμως στην Ελλάδα, φέρουν σφραγίδες καταλληλότητας χρώματος κεραμιδί και σφραγίδες προέλευσης ίδιου χρώματος. 

ΨΑΡΙΑ
Μυρσίνη
Αγριομούσμουλο
Γόνος θρύψαλα
Κοτσομουράκι
Βακαλάος
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
Ψιλοφάσουλο
ΚΡΕΑΣ
Σερμπέτ
Κεφτέδες
Κατσίκι λεμονάτο 
Γιαουρτλού

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1930: ολοκληρώνονται οι εργασίες του Οικονομικού Συνεδρίου της Γενεύης, το οποίο είχε συγκληθεί για να συζητήσει το φαινόμενο της διαρκώς αυξανόμενης οικονομικής ύφεσης.
1991: σύμφωνα με την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας του ΥΠΠΟ, δέκα σπήλαια, που αποτελούν εκβολές υπόγειων ποταμών εντοπίζονται στη Μάνη.
1999: ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ’ρσης Βαρών που ξεκίνησε στις 21 του μήνα στο ΣΕΦ. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση με 580 βαθμούς και 19 μετάλλια (4 χρυσά, 10 αργυρά και 5 χάλκινα). Δεύτερη έρχεται η ομάδα της Βουλγαρίας με 462 βαθμούς (3 χρυσά και 6 χάλκινα) και τρίτη η Κίνα με 435 βαθμούς (3 χρυσά).