Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11/2011

Καλημέρα καλή δύναμη και καλή εβδομάδα να έχουμε. Θέλω χαμόγελο και προσπαθήστε να είσαστε αισιόδοξοι, μην το βάζετε κάτω. Και επειδή πολλοί μας τονίζουν ότι θα γυρίσουμε χρόνια πίσω θα σας ενημερώσω σήμερα για  την διατροφή των αρχαίων πως ήταν η ημέρα τους με λίγα λόγια.  Για τους αρχαίους Έλληνες τα γεύματα της ημέρας ήταν τρία στον αριθμό. Το πρώτο από αυτά (ἀκρατισμός) αποτελούσε κριθαρένιο ψωμί βουτηγμένο σε κρασί  (ἄκρατος), συνοδευόμενο από σύκα ή ελιές  Το δεύτερο (ἄριστον) λάμβανε χώρα το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα. Το τρίτο (δεῖπνον), το οποίο ήταν και το σημαντικότερο της ημέρας, σε γενικές γραμμές καταναλωνόταν αφού η νύχτα είχε πλέον πέσει. Σε αυτά μπορεί να προστεθεί ένα επιπλέον ελαφρύ γεύμα (ἑσπέρισμα) αργά το απόγευμα. Τέλος το ἀριστόδειπνον ήταν ένα κανονικό γεύμα που μπορούσε να σερβιριστεί αργά το απόγευμα στη θέση του δείπνου.
Φαίνεται πως, στις περισσότερες περιστάσεις, οι γυναίκες γευμάτιζαν χωριστά από τους άνδρες. Εάν το μέγεθος του σπιτιού το καθιστούσε αδύνατο, οι άνδρες κάθονταν στο τραπέζι πρώτοι, με τις γυναίκες να τους ακολουθούν μόνο αφού οι τελευταίοι είχαν ολοκληρώσει το γεύμα τους. Ρόλο υπηρετών διατηρούσαν οι δούλοι. Στις φτωχές οικογένειες, σύμφωνα με το φιλόσοφο Αριστοτέλη, τις υπηρεσίες τους προσέφεραν οι γυναίκες και τα παιδιά, καλύπτοντας την απουσία δούλων. Πάντα βρίσκαμε την λύση από αρχαιοτάτων χρόνων αυτοί όλοι που θέλουν να μας αντιγράψουν να δω τι λύση θα βρουν. αφού στο τόπο τους το μονό που υπάρχει είναι πέτρες να δω πως θα επιβιώσουν, μέχρι και το νερό τους μολυσμένο είναι.
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
Φασολάδα
ΛΑΔΕΡΑ
Σπανάκια μαυρομάτικα
Κουνουπίδι
Γίγαντες
ΨΑΡΙΑ
Κουτσομουράκι
Μπακαλιαράκια
Βακαλάοι
Μαριδάκι
Καλαμάρι

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1897: υπογράφεται στην Κωνσταντινούπολη Συνθήκη Ειρήνης Ελλάδας-Τουρκίας με επαχθείς όρους για την πρώτη. 
1963: η ελληνική σημαία κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια ναυτιλία.  
1995: κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ’ρσης Βαρών που διεξάγεται στην Κίνα ο Πύρρος Δήμας θριαμβεύει με 2 χρυσά, 1 αργυρό και ένα παγκόσμιο ρεκόρ σηκώνοντας 212 κιλά στο ζετέ. Ο Κάχι Καχιασβίλι σαρώνει στα 99 κιλά με 2 χρυσά, 1 χάλκινο, 3 πανελλήνια ρεκόρ και ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο ζετέ, ο Βαλέριος Λεωνίδης κερδίζει 3 αργυρά, ο Βίκτωρ Μήτρου 2 χάλκινα, η Γιώτα Αντωνοπούλου 3 χάλκινα στα 83 κιλά και η Μαρία Χριστοφορίδου 1 χάλκινο μετάλλιο.